Kissat

Jos huomaat pihapiirissäsi liikkuvan vieraan kodittomalta näyttävän kissan, tiedustele naapureiltasi, tuntevatko he kissan tai tietävätkö he sen asuinpaikan.

Jos kissaa ei lähipiirissäsi kukaan omista, toimi näin:

  • Vie mahdollisuuksien mukaan ilmoituksia kissasta kauppojen ilmoitustauluille
  • Janakkala ja Hattula: Ilmoita Etelä-Hämeen eläinhoitolaan, joka vastaa alueen löytöeläimistä, Tassutie 1, 13720 Parola, puh. 040 555 8878
    Hämeenlinna: Ilmoita Kissakoti Kattilaan, joka vastaa alueen löytökissoista: Vanajantie 10 A, G-rappu, 13110 Hämeenlinna puh. 050 432 2179 kissakotikattila(at)gmail.com
  • Voit myös ilmoittaa havainnoistasi Karkurit-palvelussa.
  • Löytöeläintaloista saat tarkemmat ohjeet, miten toimia kissan kanssa.

Järjestyslain mukaan kissoilla ei ole kytkentäpakkoa, mutta omistajan on huolehdittava siitä, ettei kissa mene yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, toriaikana torille, kuntopolulle kytkemättömänä, eikä urheilukentälle tai ladulle.

Eläinsuojelulain mukaan kissan heitteillejättö on kielletty, samoin kuin metsästyslain mukaan. Metsästyslain mukaan kotikissaa ei saa tappaa, villikissan kohdalla sovelletaan rauhoittamattomien eläinten pyynnistä sovellettuja säännöksiä. Yksin ulkona liikkuva kissa ei ole sama kuin villikissa. Omalla pihalla kulkevan kissan saa loukuttaa ja viedä löytöeläinkotiin.

Koti kissalle

Jos haluat antaa kodin löytökissalle, ota yhteyttä Etelä-Hämeen eläinhoitolaan puh. 040 555 8878 tai Kissakoti Kattilaan p. 050 432 2179.

Jaa sivu
Skip to content