Blogi

Blogia kirjoitetaan tähän


4.2.2018

Ei ihan vuosijuhlan paikka vielä

Näiden blogipäivitysten kanssa. Netti on pätkinyt, läppäri ryttyillyt ja bloggari vetänyt lonkkaa. Milloin mikin syy päällimmäisenä, hetkittäin jopa kaikki selitykset samaan aikaan käytössä. Yksivuotissynttäreihin asti ei kuitenkaan kehtaa antaa ajan mataa.

Mikään ei ole muuttunut Talon arjessa. Kesän tultua yhdistys järjesti taas totutusti muutaman mätsärin, pyöritti sulan maan aikana kirpparia normaaliin tapaan. Leikkaus- ja sirutustapahtumilla kerättiin varoja eläintalon asukkaiden hoito- ja ruokintakuluihin. Lippaat tekevät äänetöntä työtään maakunnassa kauppojen, kahviloiden ja eläinlääkäriasemien tiskeillä. Eläinten ystäviltä saamme tasaisena virtana lahjoituksia kirpputorille tai Talon ylläpitoon. Kotia etsivät kissat ja koirat lähtevät maailmalle ja uusia tulee tilalle. Mukava on ollut myöskin saada uusia kasvoja arjen pyörittämiseen.

Meillä on aktiivisia vapaaehtoistyöntekijöitä Sysmästä, Kangasniemeltä, Hartolasta, Pertunmaalta ja Joutsasta. Ainakin. Pahoittelut, mikäli jokin paikkakunta jäi mainitsematta. Ikähaarukkakin on ihan kiitettävä, nuorimmat aktiivit ovat teini-ikäisiä, joten jatkuvuuttakin uskaltaisi odottaa olevan luvassa. Lisää uusia kasvoja mahtuu aina mukaan. Arjen rulettia Margitin apuna pyörittävät palkkatuetut työntekijät. Arkenaan päivätyötä tekevät vapaaehtoiset käyvät viikonloppuisin siivoilemassa kalentereidensa sanelemissa raameissa. Näihin viikonloppuihin otamme mieluusti lisää työntekijöitä vanhojen konkareiden kavereiksi.

Tällä hetkellä Talolla on kiitettävän väljää. Näin ei saisi myöntää, sillä se enteilee tietysti myrskyä tyvenen jälkeen. Helmikuun ensimmäisenä lauantaina kissoja taisi olla viitisentoista, koiria kaksi ja harvinaisempana asukkina yksiötään hallinnoi muuan Jänis Joplin. Alla hänen hönön majesteettinsa muotokuva.

Jaa sivu
Skip to content