Kummiksi eläimelle?

Haluaisitko kissan, koiran tai muun lemmikin mutta et pysty ottamaan omaa lemmikkiä allergian, elämäntilanteen tai jonkin muun syyn takia? Eläinkummius on tapa auttaa yhtä koditonta eläintä omaan kotiinsa. Useimmiten kummeja etsitään eläimille, joille ei voi vielä kotia etsiä terveydentilan tms syyn vuoksi. Eläinkummina saat kuulumisia ja kuvia kummieläimestäsi valintasi mukaan joko sähköpostitse tai kirjeitse n. 1-2kk välein. Eläinkummimaksu on 20€/kk. Halutessasi saat toki maksaa isompaakin maksua. Voit lopettaa kummiuden milloin tahansa. Muuten kummius päättyy silloin, kun eläin pääsee omaan kotiinsa. 

Ryhdy kummiksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kasey.kissakummivastaava(at)gmail.com tai soittamalla/tekstaamalla eläinkoti Pesän puhelinnumeroon p. 050 555 1186. Ilmoita meille nimesi, sähköpostiosoitteesi, postitusosoitteesi sekä eläin, jonka kummiksi haluaisit ryhtyä. 

Kummia vailla olevat kissat:

HEMULI

Yhdistyksellä on jatkuvasti useampia eläimiä, joita kuntoutetaan ennen oman kodin etsintää. Yleensä eläimen kuntoutus sujuu nopeasti ja saamme hyvin pienellä työllä eläimelle tarjottua uuden elämän. Sitten tuli Hemuli. Kiltti ja ihmisrakas nuori poikakissa.

Hemuli saapui yhdistykselle toukokuussa 2018 massiivisten iho-ongelmien kanssa. Hemulin iho oli kuoriutunut kokonaan pois isolta alueelta kaulasta ja kissa oli käytännössä karvaton jaloista ja vatsan alta. Päässä oli verestäviä rupia jotka kertoivat kovasta kutinasta ja raapimisesta. Hemulilla oli korvapunkkeja, joten odotimme pään/kaulan alueen kutinan johtuvan niistä. Muutoin mitään ulkoloisia ei löytynyt. Ihonäytteistä ei löytynyt sientä tai muutakaan selitystä oireille. Kortisonipistos vei kutinan pois, kunnes sen vaikutus lakkasi.

Aluksi Hemuli asui Pesällä, mutta kissan stressin minimoimiseksi se siirrettiin sijaiskotiin. Hemulille tehtiin eliminaatiodiettejä toisensa perään, kokeiltiin eri lääkityksiä, kortisoneja, ihotulehduksiin annettiin useita antibioottikuureja, mielialalääkityksiä, tehtiin allergiatestit, otettiin koepalat ihosta, ajoittain Hemuli käytti kauluria tai pukua, jne. Monesti mietimme eutanasiaa, koska apua ei löytynyt kuin hetkeksi, ja sitten taas alkoi valtaisa itsensä nuoleminen ja raapiminen. Hemuli osasi kuitenkin nauttia hyvistä jaksoista ja huonotkin jaksot kissa touhusi seurallisena sijaiskodin arjessa mukana.

Eipä toukokuussa arvannut miten iso Hemulin ongelma todellisuudessa oli. Vihdoin joulukuun lopulla Hemuli alkoi täysin vastata ruokavalioon ja lääkityksiin. Hemulilla on nyt ollut useamman kuukauden hyvä jakso. Turkki on kasvanut ennalleen ja kissa kukoistaa. Kesällä Hemuli joutui syömään pienellä annostuksella lääkkeitä luultavasti siitepölyn tuomien oireiden vuoksi.

Toivomme että Hemulille ei enää tule takapakkia vaan että kissa pääsisi etsimään jossain vaiheessa sen ikioman kotinsa. Erityisruokavalio Hemulilla pysyy mukana todennäköisesti loppuelämän, mutta olemme toiveikkaita että se on Hemulin ainoa rajoite tulevaisuudessa. 

Ryhtyisitkö sinä Hemulille kummiksi? Laita sähköpostia kasey.kissakummivastaava(at)gmail.com

JIPPU

Jippu saapui yhdistykselle erittäin huonokuntoisena ja nälkiintyneenä. Se on asunut sijaiskodissa hoidettettava ja kotia etsien nyt vajaa vuoden verran populaatiokaverinsa Jimin kanssa. Onneksi hammaremontin ja muiden toimenpiteiden avulla Jipun kunto on parantunut hyvin. Jipusta on tullut sijaiskodissa seurallinen ja hyvin mukavuudenhaluinen kissa. 

Ryhtyisitkö sinä Jipulle kummiksi? Laita sähköpostia: kasey.kissakummivastaava(at)gmail.com

Kummia vailla olevat koirat:

Tällä hetkellä yhdistyksellä ei ole kummia etsiviä koiria.

Kummia vailla olevat muut pieneläimet:

Tällä hetkellä yhdistyksellä ei ole kummia etsiviä muita eläimiä.

Jaa sivu