Eläinten hautausmaa

Kokkolanseudun Eläinsuojeluyhdistys ry ylläpitää vapaaehtoisvoimin Kokkolan Matalamaassa sijaitsevaa eläinten hautausmaata. Vuodesta 1968 alueelle on haudattu kaupunkilaisten ja lähikuntalaisten eläimiä. Eläinten hautausmaa sijaitsee muiden Kokkolan hautausmaiden läheisyydessä Matalamaassa ja tarjoaa eläinten omistajille paikan muistaa myös viimeisen leposijansa saaneita nelijalkaisia perheenjäseniä.

Jokainen lemmikinomistaja tietää, että jossain vaiheessa tulee kohta, jossa joudumme tekemään raskaimman päätöksen lemmikkimme hyvinvoinnin puolesta. Kun eläimellä on ylipääsemätön fyysinen vamma tai parantumaton sairaus on edennyt pisteeseen, jossa uupumusta ja vaivoja ei voi enää lievittää, on eutanasia kunniallinen, selkeä ja eläinystävällinen vaihtoehto. Eläinlääkäri on oikea henkilö, jonka puoleen kääntyä.

Ennen kuin teet päätöksen eläimen lopettamisesta, mieti valmiiksi, miten toimia kuolleen eläimen kanssa. Vaihtoehtona ovat eläimen tuhkaaminen ja hautaaminen. Hautapaikan voit varata ja lunastaa Kokkolanseudun Eläinsuojeluyhdistykseltä. Koska hautausmaata ylläpidetään vapaaehtoisvoimin, eli varsinaisen ansiotyön ohella, ja koska toivomme, että tällä ikävälläkin hetkellä asiat sujuisivat teidän ja lemmikkinne kannalta mahdollisimman joustavasti, suosittelemme, että varaatte hautapaikan, ja sovitte sen näytöstä jo ennen eläimen lopettamista.

Eläinten hautausmaan puhelinnumero on 050-3394 735

Eläinten hautausmaa, Patruunantie, 67100 Kokkola


Jaa sivu
Skip to content