Lahjoitusten käyttö

Työtämme on tehdä maailmasta parempi paikka eläimille. Tässä työssä toimintamme kulmakivet ovat avoimuus, rehellisyys ja läpinäkyvyys.


Näin lahjoituksesi käytetään

Lahjoituksesi käytetään kotimaiseen eläinsuojelutyöhön. Lahjoituksilla muun muassa

  • autamme hädässä olevia eläimiä,
  • ennaltaehkäisemme eläinsuojeluongelmia,
  • kampanjoimme asenteiden ja lainsäädännön muuttamiseksi,
  • tiedotamme eläinsuojeluongelmista ja -ratkaisuista ja
  • tuemme jäsenyhdistystemme ruohonjuuritason eläinsuojelutyötä.

Olemme vuodesta 1901 asti toiminut eläinsuojelujärjestö. Koostumme noin 40 suomalaisesta ruohonjuuritason eläinsuojelutyötä tekevästä yhdistyksestä. Autamme eläimiä kaikkialla Suomessa vuoden jokaisena päivänä.

Toimintamme perustuu ennen kaikkea lahjoituksille. Lisäksi saamme rahoitusta jäsenmaksujen muodossa, sijoitus- ja rahoitustoiminnan tuotoista sekä testamenteista. Valtionapu ja muut yleisavustukset muodostavat toimintamme rahoituksesta vain 8 %. Siksi eläinten ystävien tuki on meille tärkeä.

119-vuotias eläinsuojelujärjestömme on luotettu ja hyvämaineinen. Pysyvät suojelijamme ovat tasavallan presidentti Sauli Niinistö sekä rouva Jenni Haukio.


Kulujen jakautuminen

Vuonna 2019 käytimme toimintaamme 929 114 euroa. Näin rahat käytettiin:

Toimintamme perustuu pitkälti vapaaehtoistyölle, sillä mukana eläinsuojelutyössämme on jopa yli 1 000 vapaaehtoista. Vakituisia palkattuja työntekijöitä SEYllä on noin 10.

Katamme lahjoituksilla myös hallinto- ja palkkakuluja, koska toimintamme on ammattimaista ja laajaa. Jotta voimme auttaa eläimiä mahdollisimman paljon ja tehokkaasti, tarvitsemme myös palkattua työvoimaa, joka voi sitoutua auttamistyöhön kokopäiväisesti.

Pyrimme jatkuvasti laajempaan läpinäkyvyyteen. Tilaamalla uutiskirjeemme voit seurata miten työmme eläinten puolesta etenee. Jäsenemme ja kuukausilahjoittajamme saavat neljästi vuodessa Eläinten ystävä -lehden, jossa kerromme meidän ja Suomen eläinsuojelukuulumiset. Lehden artikkeleita voi lukea myös maksutta lehden verkkosivuilta.


Taloudenpitoamme valvotaan tarkasti

  • SEYn hallitus ja taloustyöryhmä valvovat järjestön talousasioita. He ovat vapaaehtoisia. He eivät saa palkkaa tai kokouspalkkioita eivätkä muutenkaan hyödy taloudellisesti SEYn toiminnasta.
  • Kukaan yksittäinen ihminen ei pääse rahoihin käsiksi itsenäisesti.
  • Ulkopuoliset tilintarkastajat katsovat taloudenpidon tarkasti läpi kahdesti vuodessa.
  • Tuloslaskelmamme, taseemme ja tilintarkastuskertomuksemme ovat vapaasti luettavissa.
  • Poliisihallitus on tarkastanut toimintamme myöntäessään meille rahankeräysluvan ja valvoo varainhankintaamme sekä lahjoitusvarojen käyttöä.

Meillä on poliisin valvoma rahankeräyslupa

Poliisihallitus on 24.8.2018 myöntänyt SEYlle rahankeräysluvan numero RA/2018/733. Lupa on voimassa 1.1.2019–31.12.2020 koko maassa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.


Säilytämme tietojasi vastuullisesti

Lahjoittajiemme tiedot tallennetaan lahjoittajarekisteriin. Rekisterimme käyttötarkoitus on rekisteröityjen lahjoittajien tietojen oikea ja ajantasainen hallinto, lahjoittajarekisterin ylläpito ja kehittäminen.

Noudatamme aina Suomen lainsäädäntöä ja EU:n tietosuoja-asetusta. Henkilötiedot on suojattu ulkopuoliselta käytöltä. Käytetyt työasemat ja tallennusmediat ovat salattuja ja digitaalisesti käsiteltäviin henkilötietoihin on pääsy vain sellaisilla henkilöillä, jotka tarvitsevat kyseisiä tietoja työtehtäviensä hoitamiseksi.

Sinulla on oikeus pyytää itsellesi sinua koskevat henkilötiedot sekä pyytää henkilötietojesi poistamista. Lue lisää tietosuojaselosteestamme.


Olemme Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n jäsen

Vastuullinen Lahjoittaminen ry on järjestöjen yhteinen edunvalvontataho, jonka jäseniltä edellytetään vastuullisen varainhankinnan arvojen ja periaatteiden edistämistä.

Jaa sivu