Lahjoitusten käyttö

Työtämme on tehdä maailmasta parempi paikka eläimille. Tässä työssä toimintamme kulmakivet ovat avoimuus, rehellisyys ja läpinäkyvyys.


Näin lahjoituksesi käytetään

Lahjoituksesi käytetään kotimaiseen eläinsuojelutyöhön. Lahjoituksilla muun muassa

  • autamme hädässä olevia eläimiä,
  • ennaltaehkäisemme eläinsuojeluongelmia,
  • kampanjoimme asenteiden ja lainsäädännön muuttamiseksi,
  • tiedotamme eläinsuojeluongelmista ja -ratkaisuista ja
  • tuemme jäsenyhdistystemme ruohonjuuritason eläinsuojelutyötä.

Olemme vuodesta 1901 asti toiminut eläinsuojelujärjestö. Koostumme noin 40 suomalaisesta ruohonjuuritason eläinsuojelutyötä tekevästä yhdistyksestä. Autamme eläimiä kaikkialla Suomessa vuoden jokaisena päivänä.

Toimintamme perustuu ennen kaikkea lahjoituksille. Lisäksi saamme rahoitusta jäsenmaksujen muodossa, sijoitus- ja rahoitustoiminnan tuotoista sekä testamenteista. Valtionapu ja muut yleisavustukset muodostavat toimintamme rahoituksesta alle kymmenesosan. Siksi eläinten ystävien tuki on meille tärkeä.

Noin 120-vuotias eläinsuojelujärjestömme on luotettu ja hyvämaineinen. Pysyvät suojelijamme ovat tasavallan presidentti Sauli Niinistö sekä rouva Jenni Haukio.


Kulujen jakautuminen

Näin käytämme varojamme eläinten hyväksi (varsinaisen toiminnan tuloksen jakautuminen):

Meidän ja jäsenyhdistystemme työ perustuu pitkälti vapaaehtoistyölle. Mukana eläinsuojelutyössämme on jopa tuhat vapaaehtoista. Palkattuja työntekijöitä SEYllä on 15.

Jotta voimme auttaa eläimiä mahdollisimman tehokkaasti, tarvitsemme myös palkattua työvoimaa, joka voi sitoutua auttamistyöhön kokopäiväisesti ja pitkäaikaisesti. Kaikki tehty työ on eläinten auttamista sekä sen mahdollistamista. Vuonna 2021 SEYn palkkakulut olivat noin 490 000 euroa. SEYn hallitukselle ei makseta palkkaa.

Pyrimme jatkuvasti laajempaan läpinäkyvyyteen. Tilaamalla uutiskirjeemme voit seurata miten työmme eläinten puolesta etenee. Kerromme toiminnastamme lähes päivittäin Facebookissa ja Instagramissa. Jäsenemme ja kuukausilahjoittajamme saavat neljästi vuodessa Eläinten ystävä -lehden, jossa kerromme meidän ja Suomen eläinsuojelukuulumiset. Lehden artikkeleita voi lukea myös maksutta lehden verkkosivuilta.


Taloudenpitoamme valvotaan tarkasti

  • SEYn hallitus ja taloustyöryhmä valvovat järjestön talousasioita. SEYn hallitus koostuu vapaaehtoisista eläinten ystävistä. He eivät saa palkkaa tai kokouspalkkioita eivätkä muutenkaan hyödy taloudellisesti SEYn toiminnasta.
  • Kukaan yksittäinen ihminen ei pääse rahoihin käsiksi itsenäisesti.
  • Ulkopuoliset tilintarkastajat katsovat taloudenpidon tarkasti läpi kahdesti vuodessa.
  • Tuloslaskelmamme ja taseemme ovat vapaasti luettavissa.
  • Poliisihallitus on tarkastanut toimintamme myöntäessään meille rahankeräysluvan ja valvoo varainhankintaamme sekä lahjoitusvarojen käyttöä.

Meillä on poliisin valvoma rahankeräyslupa

SEY Suomen eläinsuojelulla on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa, numero RA/2020/1367. Lupa on voimassa toistaiseksi alkaen 1.1.2021 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Lupa on myönnetty 4.11.2020.


Säilytämme tietojasi vastuullisesti

Lahjoittajiemme tiedot tallennetaan lahjoittajarekisteriin. Rekisterimme käyttötarkoitus on rekisteröityjen lahjoittajien tietojen oikea ja ajantasainen hallinto, lahjoittajarekisterin ylläpito ja kehittäminen.

Noudatamme aina Suomen lainsäädäntöä ja EU:n tietosuoja-asetusta. Henkilötiedot on suojattu ulkopuoliselta käytöltä. Käytetyt työasemat ja tallennusmediat ovat salattuja ja digitaalisesti käsiteltäviin henkilötietoihin on pääsy vain sellaisilla henkilöillä, jotka tarvitsevat kyseisiä tietoja työtehtäviensä hoitamiseksi.

Sinulla on oikeus pyytää itsellesi sinua koskevat henkilötiedot sekä pyytää henkilötietojesi poistamista. Lue lisää tietosuojaselosteestamme.


Olemme Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry:n jäsen

Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry on järjestöjen yhteinen edunvalvontataho, jonka jäseniltä edellytetään vastuullisen varainhankinnan arvojen ja periaatteiden noudattamista.

Jaa sivu
Skip to content