Eläinsuojelu Lahti ja Päijät-Häme

Löytöeläimet

Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistyksellä on koirien, kissojen ja muiden pienten lemmikkieläinten talteenottosopimus Lahden, Nastolan, Orimattilan, Heinolan, Hollolan ja Sysmän kanssa.

Löytöeläintalo sijaitsee Jokimaan raviradan lähellä Lahdessa.
Osoite: Jokimaankuja 4, 15700 Lahti Puh: 03-7811 543 (ma-pe 13-18, su 13-16)

Akuuteissa asioissa (esim. kadonnut/löytynyt eläin) päivittäin klo 8-13, puh: 044-9744636


Muut Lahden seudun löytöeläinten talteenottopaikat löydät osoitteesta www.karkurit.fi

Mitä tehdä jos…

Epäilet eläinsuojelurikkomusta

Jos havaitset eläinsuojelurikkomuksen tai epäilet eläimen huonoa kohtelua, tee eläinsuojeluilmoitus lähimmälle eläinsuojeluviranomaiselle tai SEYn vapaaehtoiselle eläinsuojeluneuvojalle.

Eläinsuojeluviranomaisia ovat kunnan- tai kaupungineläinlääkäri, terveystarkastaja ja poliisi. Sekä viranomaisia että SEYn vapaaehtoisia eläinsuojeluneuvojia koskee vaitiolovelvollisuus, joten eläinsuojeluilmoituksen tekijän nimi pysyy salassa.

Neuvoja eläinsuojeluasioissa voit kysyä myös Lahden seudun eläinsuojeluyhdistykseltä sähköpostitse. Muistathan, että teemme neuvontaa vapaaehtoistyönä emmekä pääse aina vastaamaan!

Löydät karanneen/kodittoman lemmikkieläimen

Jos löydät karanneen tai muuten kodittomalta vaikuttavan eläimen, voit yrittää pyydystää eläimen kiinni. Tarkista ensimmäiseksi onko eläimellä kaulapantaa, josta löytyvät omistajan yhteystiedot. Jos yhteystietoja ei ole,  voit viedä eläimen oman alueesi löytöeläinhoitolaan.

Löytöeläinhoitola säilyttää eläintä lain mukaisesti 15 vuorokautta. Jos lemmikin omistaja ei 15 vuorokauden aikana ota yhteyttä löytöeläintaloon, etsitään eläimelle uusi koti.

Löytöeläinhoitoloiden yhteystiedot osoitteesta www.karkurit.fi

Kadotat lemmikkisi

Jos kadotat lemmikkisi, tee viipymättä ilmoitus karkurit.fi-sivustolle ja Päijät-Hämeen Eläinsuojeluyhdistykselle. Vie lemmikkisi tuntomerkeillä varustettuja katoamisilmoituksia lähialueen kauppojen ilmoitustauluille, lyhtypylväisiin ym. sopiviin paikkoihin. Jos asut kerrostalossa muista jättää katoamisilmoitus myös rappukäytävän ilmoitustaululle. Käynnistä etsinnät ja vie ruokaa sekä tutunhajuisia vaatteita/peittoja sille paikalle, jossa lemmikkisi on nähty viimeksi.

Katso lisää vinkkejä lemmikkisi löytämiseksi osoitteista www.karkurit.fi ja www.etsijakoiraliitto.fi

Löydät kuolleen lemmikin

Päijät-Hämeen Eläinsuojeluyhdistys (PH-esy) Lahden Jokimaalla vastaanottaa löytöeläimet Lahden alueella. He ottavat vastaan myös kuolleita lemmikeitä, joista voidaan tarkistaa mikrosiru omistajan selvittämiseksi.

Löydät loukkaantuneen luonnonvaraisen linnun

Luonnonvaraisten lintujen hoitoon liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä myös Heinolan lintutarhan numeroihin 03-8493221 ja 050-5951416.

Jaa sivu
Skip to content