Tilapäishoitopaikat

Tilapäishoitopaikat – Näitä tarvitaan aina!

Voisitko sinä tarjota tilapäishoitopaikan eläimelle?

Yhdistys etsii henkilöitä, jotka voisivat tarjota tilapäishoitopaikkoja löytöeläimille (useimmiten kissat) tai yhdistykselle luovutetuille eläimille. Erityisesti illat ja viikonloput ovat haastavia aikoja eläinten hoitopaikkojen löytämiselle, koska esimerkiksi löytöeläinten hoitopaikka Axxel Brusaby naturbruksenhet Kemiössä on avoinna vain virka-aikoina.
 
Tilapäishoitopaikkojen tarve saattaa tulla esim. seuraavissa tapauksissa:

  • Kyseessä on löytöeläin tai yhdistykselle luovutettu eläin
  • Löytöeläinten ensisijainen hoitopaikka on kiinni tai eläimelle ei ole muutoin saatu hoitopaikkaa
  • Leikattua eläintä ei voida viedä takaisin omistajalleen hoitoajaksi – tällöin eläin tarvitsee rauhallisen ja turvallisen toipumispaikan.
  • Eläin on saanut kodin, mutta ei jostain syystä sopeudu uuteen perheeseensä. Tällöin muutoin hyväluonteista eläintä ei tarvitsisi lopettaa esim. perheessä ilmenneen allergian, muuttuneiden kotiolosuhteiden tai muun syyn vuoksi

Hoito ja hoitoaika
Hoito tapahtuu hoitavan henkilön yksityiskodissa ja tästä hoidosta yhdistys maksaa päiväkohtaista kulukorvausta, mikä kattaa ruoan ja kissanhiekan. Hoitoaikojen tarve vaihtelee vuorokaudesta viikkoon tai kyseessä voi olla myös pidempi ajanjakso.

Koska yhdistyksellä ei ole omaa löytöeläintaloa, tilapäishoitopaikat ovat meille nyt todella tärkeitä! Mitä enemmän hoitopaikkoja, sitä enemmän yhdistys pystyy toimimaan eläinten hyväksi ja varmistamaan tätä kautta eläimille uuden elämän sekä kodin.
  
Tilapäishoitopaikkoihin kohdistuvat toiveet

  • Hoitopaikassa tulee olla eläimelle oma, rauhallinen ja riittävän suuri tila lepoa sekä rauhoittumista varten. Tilaan olisi hyvä mahtua myös eläimen petipaikka, ruoka – ja juomakupit.
  • Jos hoitopaikassa on omia eläimiä, tulee huolehtia siitä etteivät omat eläimet ja hoitoeläimet ole kontaktissa keskenään. Löytöeläin saattaa tuoda tauteja mukaan, jotka sitten tarttuvat omiin eläimiin ja siksi hoitopaikassa olisikin hyvä olla erillinen tila näille eläimille.
  • Kotihoitaja toiminen on vapaaehtoista
  • Hoitopaikan tarjoavan henkilön tulee olla täysi-ikäinen ja vastuuntuntoinen henkilö

Etsimme niin vakituisia kuin yhden kerran tilapäishoitopaikkoja tarjoavia henkilöitä. Toiveena on, että hoitopaikoissa olisi kokemusta niistä eläimistä, joita heille sijoitetaan. Lisäksi vaaditaan vastuuntuntoa ja eläinsuojeluhenkisyyttä.

Jos sinulla on aikaa, halua auttaa ja tarjota eläimille väliaikainen koti, otathan yhteyttä yhdistyksen hallituksen jäseniin.
 
Kiitos tuestasi!

Jaa sivu
Skip to content