Tilaa Eläinten viikon 2020 vihkosia ja julisteita

Eläinten viikkoa vietetään 4.–10.10.

Millainen eläin kissa on? Miten kissaa hoidetaan, ja miten kissaa voi oppia ymmärtämään? Tänä vuonna Eläinten viikon teemana on kissa. Arvokas kissa -teemalla kiinnitetään huomiota kissan arvoon ja hyvinvointiin sekä hyvään kohteluun.

Tuttuun tapaan olemme tuottaneet maksuttoman materiaalin opetuskäyttöön. Aineisto soveltuu käytettäväksi esimerkiksi ympäristöopin, äidinkielen sekä uskonnon ja elämänkatsomustiedon tunneilla. Kouluopetuksen lisäksi materiaalia voidaan hyödyntää muun muassa luonto- ja eläinkerhoissa, partiossa ja 4H-toiminnassa.

Eläinten viikon vihkonen

Arvokas kissa -vihkonen soveltuu erityisesti alakouluikäisille lapsille. Monipuolinen kuvitus, tekstilaatikot ja erilaiset tehtävät täydentävät leipätekstiä ja innostavat oppimaan.

Tutustu suomeksi (pdf)
Tutustu ruotsiksi (pdf)

Olemme koonneet tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Kasvattajan oppaan, jossa on leikkejä, tehtäviä, värityskuvia ja muuta lisämateriaalia Eläinten viikon tuntisuunnittelun tueksi. Saat Kasvattajan oppaan sähköpostiisi tilauksen tehtyäsi. Voit tutustua oppaaseen myös klikkaamalla tästä (pdf).


Tunne kissa -juliste, jossa lukee alaosassa Tunne kissa ja ylhäällä on 10 kehystettyä kissakuvaa, joissa kussakin on havainnollistettu kissan tunne tai olotila. Kunkin kuvan alla on nimetty kyseessä oleva tunne tai olotila.

Eläinten viikon juliste

Tunne kissa/Förstå katten -juliste opettaa tulkitsemaan kissan ilmeitä ja käyttäytymistä. Julisteen toinen puoli on suomeksi ja toinen ruotsiksi. Juliste on kokoa A3.

Tutustu suomeksi ja ruotsiksi (pdf)


Kissa-ihminen-kissa-sanakirjan kansikuva

Kissa-ihminen-kissa-sanakirja

Lapsille ja nuorille suunnatussa vihkosessa opetetaan tulkitsemaan kissan kommunikaatiota ja kerrotaan kissan perustarpeista sekä hyvästä hoidosta.

Tutustu vihkoseen (pdf)


Eläinsuojelu ja eläinten oikeudet opetuksessa

Opas tarjoaa opettajalle tietoa ja vinkkejä perusopetuksen tueksi.

Tutustu oppaaseen


Tilaa maksuttomat materiaalit

Lähetämme tilauksen postipakettina. Jos koulullanne tai organisaatiollanne ei ole Postin kanssa sopimusta paketin tuonnista, paketti tulee noutaa Postin ilmoittamasta noutopisteestä.

Jos kouluunne tai organisaatioonne halutaan tehdä useampi tilaus, pyrittehän tekemään yhteistilauksen.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Eläinten viikko

Eläinten viikolla nostamme yhteiskunnalliseen keskusteluun vaihtuvan ajankohtaisen eläinsuojeluteeman. Tuotamme ajankohtaisesta teemasta materiaalia lapsille,…

Lue lisää

Opetussuunnitelmiin eläinten oikeuksia ja eläinetiikkaa

Työmme on tuottanut tulosta! Lähitulevaisuudessa jokaisen Suomessa asuvan lapsen oppipolulla tullaan pohtimaan eläinten…

Lue lisää

Päivätyökeräys eläinten hyväksi

Päivätyökeräys eli taksvärkki tuo hauskaa piristystä kouluvuoteen. Keräykseen osallistuvat koululaiset työskentelevät päivän ajan…

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content