Tilaa Eläinten viikon 2023 vihkosia ja julisteita

Eläinten viikkoa vietetään 4.–10.10.

Viime vuonna Eläinten viikolla tutustuttiin kaloihin, jotka ovat monin tavoin kiinnostavia eläimiä. Kaloja on lukuisia erilaisia, ja niillä on toisistaan poikkeavia kykyjä ja ominaisuuksia, aivan kuten nisäkkäillä on keskenään erilaisia ominaisuuksia. Aineisto auttaa pohtimaan, millaisia eläimiä kalat ovat, mistä niiden hyvinvointi koostuu ja miten kaloja kohdellaan hyvin. 

Olemme tuottaneet kaksi erillistä maksutonta oppimateriaalia. Kyvykäs eväkäs -opas on suunnattu alakouluikäisille ja soveltuu käytettäväksi esimerkiksi biologian, ympäristöopin, äidinkielen, uskonnon, elämänkatsomustiedon, yhteiskuntaopin ja kuvataiteen tunneilla. Pinnan alla -opas on suunnattu erityisesti varhaiskasvatusikäisille.

Molemmat vihkoset ovat saatavana sekä suomen- että ruotsinkielisenä. Osana materiaalia toimii myös Me kaikki olemme kaloja -juliste. Aineisto soveltuu perusopetuksen lisäksi muun muassa luonto- ja eläinkerhotoimintaan.

Eläinten viikon aamunavauksen kouluille löydät osoitteesta sey.fi/elainten-viikon-aamunavaus.

Kampanjasivusto avautuu Eläinten viikolla.


Kyvykäs eväkäs -vihkonen alakouluikäisille

Kyvykäs eväkäs -vihkonen soveltuu erityisesti alakouluikäisille lapsille. Ihastuttava kuvitus, tekstilaatikot ja erilaiset tehtävät täydentävät leipätekstiä ja innostavat oppimaan.

Tutustu Kyvykäs eväkäs -vihkoseen suomeksi (pdf)
Tutustu Skickliga sjödur -vihkoseen ruotsiksi (pdf)

Pinnan alla -vihkonen varhaiskasvatukseen

Pinnan alla -vihkonen soveltuu erityisesti varhaiskasvatusikäisille lapsille. Mukaansa tempaava tarina, monipuolinen kuvitus ja ikäryhmälle sopivat tehtävät saattelevat tunnetaitojen äärelle.

Tutustu Pinnan alla -vihkoseen suomeksi (pdf)
Tutustu Under ytan -vihkoseen ruotsiksi (pdf)


Eläinten viikon juliste

Me kaikki olemme kaloja/Alla vi är fiskar -juliste auttaa pohtimaan, millaisia eläimiä kalat ovat. Molemmissa Eläinten viikon vihkosissa on julisteeseen liittyviä pohtimistehtäviä. Juliste on kokoa A3, ja sen toinen puoli on suomeksi ja toinen ruotsiksi.

Tutustu Eläinten viikon julisteeseen suomeksi ja ruotsiksi (pdf)


Tilaa maksuttomat materiaalit

Lähetämme tilauksen postipakettina. Jos koulullanne tai organisaatiollanne ei ole Postin kanssa sopimusta paketin tuonnista, paketti tulee noutaa Postin ilmoittamasta noutopisteestä.

Jos kouluunne tai organisaatioonne halutaan tehdä useampi tilaus, pyrittehän tekemään yhteistilauksen.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Eläinten viikko

Eläinten viikolla nostamme yhteiskunnalliseen keskusteluun vaihtuvan ajankohtaisen eläinsuojeluteeman. Tuotamme ajankohtaisesta teemasta materiaalia lapsille,…

Lue lisää

Opetussuunnitelmiin eläinten oikeuksia ja eläinetiikkaa

Työmme on tuottanut tulosta! Lähitulevaisuudessa jokaisen Suomessa asuvan lapsen oppipolulla tullaan pohtimaan eläinten…

Lue lisää

Päivätyökeräys eläinten hyväksi

Päivätyökeräys eli taksvärkki tuo hauskaa piristystä kouluvuoteen. Samalla päivätyö antaa tilaisuuden tutustua työelämään…

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content