Auta Ukrainan eläimiä

Ajatuksemme ovat Ukrainassa. Sota tarkoittaa kärsimystä ja kuolemaa myös eläimille. Ukrainasta paenneet lemmikkiperheet ja eläimet tarvitsevat apuamme.

Kuva: Oleksandr Chernobai

Millaista on kohdata ja auttaa eläinperheitä, jotka pakenevat Ukrainan sotaa?

Eläinsuojeluneuvojamme Nea Konttinen tekee Helsingin satamassa pitkää päivää Ukrainasta saapuvien eläinten ja ihmisten auttamiseksi. Ukrainan-pakolaiset eivät saa viedä eläimiä terminaaliin sisälle, mutta maahantuloasiat on hoidettava, ja akuutissa avun tarpeessa olevia eläimiä on autettava. Monet eläimet tarvitsevat lisäksi ruokaa ja muita tarvikkeita.

Pystytimme terminaalin viereen toimistokontin, jossa eläimet ja ihmiset saavat apua lämpimissä ja turvallisissa tiloissa. Nea päivystää satamassa yhdessä vapaaehtoisten eläinlääkäreiden kanssa ja tarjoaa apua ja hoitoa pitkän matkan jälkeen sitä tarvitseville. Katso Nean haastattelu mielenkiintoisesta, mutta vaativasta työstä.

Näin autat Ukrainan eläimiä

Tee lahjoitus SEYn Ukraina-työhön

Autamme Ukrainan sotaa paenneita lemmikkiperheitä ja eläimiä Suomessa. Voit tukea työtämme lahjoituksella.

Kiitos tuestasi.

Lahjoita Suomeen paenneille eläimille

Jaa tuontiohjetta sitä tarvitseville

Laadimme toimintaohjeen tilanteeseen, jossa Ukrainasta tuodaan Suomeen lemmikkieläimiä. Pyydämme, että tietoa jaetaan tahoille, jotka ovat saapumassa Suomeen Ukrainasta peräisin olevien lemmikkieläinten kanssa.

Tutustu tuontiohjeeseen

Seuraa Ukraina-työtämme ja kerro siitä kaverillesikin

Teemme töitä auttaaksemme Ukrainasta Suomeen paenneita lemmikkiperheitä ja eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla. Seuraa Ukraina-työtämme ja kerro siitä kaverillesikin. Levitetään yhdessä sanaa ja autetaan hädässä olevia.

Tutustu Ukraina-työhömme

Ajankohtaista

SEY ohjasi noin 100 000 € Ukrainan eläinten auttamistyöhön

Keräsimme maalis- ja huhtikuussa lahjoituksia Ukrainan eläinten auttamiseksi. Suomalaisten eläinrakkaus ja auttamisen halu yllättivät meidät jälleen, ja keräys tuotti 94 556 euroa.

Lue lahjoituksestamme

SEY auttaa Ukrainasta saapuvia lemmikkiperheitä Helsingin satamassa

SEY laajentaa auttamistyötään Ukrainan sotaa pakenevien ihmisten ja eläinten hyväksi. SEYn vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvoja Nea Konttinen auttaa Ukrainasta saapuvia sotaa pakenevia perheitä ja heidän eläimiään Helsingin satamassa.

Lue työstämme satamassa

SEY esittää viranomaisille hätämajoitusratkaisun lemmikkejä omistavia Ukrainan pakolaisia varten

SEY esittää kiireellisenä toimenpiteenä majoitusratkaisua, jossa Helsinkiin perustetaan välittömästi vastaanottokeskus, johon kaikki eläimiä omistavat pakolaiset ohjataan suoraan rajatoimenpiteiden jälkeen.

Lue tiedotteemme

Suomeen perustetaan lemmikkiperheiden vastaanottokeskus – SEY kiittää Maahanmuuttovirastoa hyvästä päätöksestä

Maahanmuuttovirasto alkaa jatkossa majoittaa lemmikkiperheet keskitetysti Riihimäen vastaanottokeskukseen. Vastaanottokeskuksen toiminta alkaa viimeistään 5.4.2022.

Lue koko uutinen

Katso kaikki ajankohtaiset

Auta Ukrainasta pakenevia eläimiä lahjoituksellasi

Yli viisi miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan Ukrainasta, ja mukana paenneet eläimet tarvitsevat apuamme. Voit auttaa nyt lahjoituksellasi.

Skip to content