Yhdistys

SEY Ylivieskan Seutu ry

Yhdistys toimii valistus- ja neuvonantopohjalta. Yhdistystä pyritään tuomaan esiin erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa sekä vaikuttamaan asenteisiin pitämällä luentoja kouluilla ja kerhoissa. Lisäksi pyritään mahdollisuuksien mukaan olemaan esillä paikallismedioissa.

SEY Ylivieskan Seutu ry toimii tiiviissä yhteistyössä valtakunnallisen kattojärjestön SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry:n ja sen jäsenyhdistysten kanssa ja anoo vuosittain toiminta-avustusta SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry:ltä. SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto on vahva valtakunnallinen kansalaisjärjestö ja Suomen suurin eläinsuojelujärjestö. Liiton toiminta-ajatuksena on kunnioittaa eläinyksilöä, edistää eläinten hyvinvointia, hyvää kohtelua sekä suojella parhaalla mahdollisella tavalla eläimiä kivulta, tuskalta, kärismykseltä, pelolta ja haitalta.

Vuosittainen eläinten viikko, 4.-10.10., toteutetaan SEYn laatiman teeman mukaisesti, järjestämällä ko. aikana tapahtumia tai tiedotteita. SEY hoitaa jäsenrekisterin ylläpidon sekä laskutuksen. Vuonna 2017 SEY Ylivieskan seutu ry:ssä on jäseniä n. 180 .

SEY Ylivieskan Seutu ry:ssä on SEY:n liittovaltuustossa edustaja sekä kaksi varaedustajaa, jotka ovat valittu tehtäväänsä kolmeksi vuodeksi.

SEY Ylivieskan Seutu ry:llä ei ole tällä hetkellä omaa vapaaehtoista eläinsuojeluneuvojaa. Eläinsuojeluvalvonta on järjestetty muiden yhdistysten, eläinsuojeluvalvojien sekä eläinsuojeluviranomaisten kanssa.

Alueellamme toimivien löytöeläin- tai eläinhoitoloiden kanssa toimitaan tiiviissä yhteistyössä. Yhdistys käynnisti vuonna 2002 Rescue- projektin, jonka avulla pyritään löytämään terveille eläimille uusia koteja ja ehkäisemään näin niiden turha lopettaminen. Vuonna 2009 toiminnan laajennuttua järjestelmälliseksi, Ylivieskaan perustettiin kissatalo Viirula, johon kotia etsivät kissat ja muut pieneläimet sijoitettiin. Kissatalon ylläpito ja eläinten hoito hoidettiin vapaaehtoisvoimin. Viirulan toiminta päättyi 2-vuoden ja 2 kuukauden jälkeen.

Aktiivisen rescue-toiminnan jäädessä taka-alalle, yhdistys on keskittynyt vuoden 2012- jälleen vuosittaisten tapahtumien järjestämiseen ja eläinten hyvinvointiin liittyvien asioiden edistämiseen alueellaan. Tärkeimpänä alueellisena tehtävänä kissojen arvostuksen kohottaminen, omistajien valistaminen eläimen vastuullisesta pidosta sekä kissojen kastraation/sterilisaation tärkeydestä.

Jaa sivu
Skip to content