Sijaiskotitoiminta

Sijaiskodissa eläintä hoidetaan kuten omaa, sillä erotuksella että eläin on vain tilapäisesti odottamassa omaa pysyvää kotia.

Sijaiskodin tarve on yleensä muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen. Eläimen hyvinvoinnin kannalta kodinvaihdokset eivät ole suotavia, joten sijaiskodin täytyy sitoutua hoitamaan eläintä niin kauan kuin tarve on. Siksi toivomme että ennen sijaiskodiksi ryhtymistä asiaa on harkittu huolella, myös niitä negatiivisia puolia.

Sijaiskotiin tulevat eläimet voivat olla kotia vaihtavia tai kissojen kohdalla hylättyjä/populaatio-kissoja. Niillä voi olla käytöshäiriöitä, sisäsiisteysongelmia ym. Mieti siis rehellisesti, oletko valmis hoitamaan eläintä vaikka sen kanssa alkuun olisikin haasteita. Osa kissoista vaatii karanteenitilat, koska niissä voi olla loisia ym. Kissoja ei saa päästää ulkoilemaan vapaasti ja sijaiskodin on huolehdittava, ettei eläin pääse karkaamaan.

Sijaiskodin pitää sitoutua toimimaan yhdistyksen periaatteiden mukaisesti. Ennen eläimen sijoittamista esyn edustajat käyvät vielä paikan päällä juttelemassa sijaiskodin kanssa käytännön työstä

Mikäli kiinnostuit sijaiskotitoiminnasta, lähetä lyhyt esittely itsestäsi sähköpostitse sijaiskotivastaavallemme osoitteeseen seija.ollila(at)gmail.com. Kerro esittelyssä ainakin elämäntilanteesi, asuinpaikka, mitä eläimiä voit majoittaa ja kuinka monta (välillä tarve on esim. emäkissalle ja sen pennuille), onko sinulla omia lemmikkejä, ja minkälainen kokemus sinulla on eläimistä.

Jaa sivu
Skip to content