Yhdistys

Luoteis-Lapin eläinsuojeluyhdistys ry haluaa vaikuttaa yhteiskunnalliseen päätöksentekoon niin, että eläinsuojelulliset näkökohdat otetaan huomioon kaikilla tasoilla. Tavoitteeseen yhdistys pyrkii tukemalla ja kehittämällä vapaaehtoista eläinsuojelutyötä sekä harjoittamalla valistusta, tiedotustoimintaa, koulutusta, jäsenhankintaa ja yhteistyötä paikallisella tasolla muiden järjestöjen, viranomaisten ja muun yhteiskunnallisen organisaation kanssa. Yhdistys puuttuu ajankohtaisiin eläinsuojeluasioihin kaikilla tasoilla. Yhdistys tekee eläinsuojeluneuvontakäyntejä.

Yhdistys hankkii varoja hautapaikkatuloina, jäsenmaksuina, lahjoituksina sekä myyntituloina.

Yhdistys harjoittaa tiedotus- ja valistustoimintaa, tekee aloitteita, antaa lausuntoja ja kannanottoja eläinsuojelua koskevissa asioissa. Eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi voidaan antaa avustuksia, tavara- ja ruokalahjoituksia sekä järjestää eläinlääkärin apua tarvittaessa. Löytöeläinten uudelleensijoittamista tuetaan. Yhdistys järjestää eläinsuojelutempauksia Eläinten viikolla. Yhdistyksen tunnettavuutta lisätään Eläinten viikon teeman avulla uusien jäsenten saamiseksi. Järjestetään lintujen talviruokintaa. Yhdistys voi antaa kunniakirjan tai huomioida muuten eläinsuojelutyöstä ansioituneita henkilöitä esimerkiksi Eläinten viikolla. Osallistutaan jouluna joulumyyjäisiin.

Nuorisolle ja lapsille tiedotetaan eläinten hyvästä kohtelusta ja hoidosta. Jaetaan kouluihin Eläinten viikon materiaalia.

Eläinsuojelua edistetään kertomalla lainsäädännöstä ja eläinsuojelumääräyksistä jakamalla omia tiedotteita ja tiedotusvälineiden avulla. Jaettavaksi hankitaan kaikkea eläinten hyvinvointiin liittyvää materiaalia.

Yhdistys ylläpitää eläinten hautausmaata, johon on yksityiseltä saatu käyttöoikeus.

Yhdistyksen nettisivulla kerrotaan toiminnasta ja tapahtumista, annetaan eläintietoa sekä ilmoitetaan uutta kotia tarvitsevista eläimistä ja löytyneistä eläimistä.

Jaa sivu
Skip to content