Historia

Luoteis-Lapin eläinsuojeluyhdistys on perustettu v. 1999 Muoniossa. Toiminta-aluetta on Muonio, Enontekiö, Kittilä ja Kolari.

Vuosien kuluessa on ollut monenlaista toimintaa: on oltu mukana messuilla, järjestetty nuorisokerhotoimintaa ja eläinaiheista kirjoituskilpailua koululaisille, on myyty eläinsuojeluaiheisia tuotteita ja järjestetty rokotustapahtumia.

Tärkein tehtävä yhdistyksellä on suoraan eläimen auttamiseen kohdistuva toiminta. Löytöeläinten uudelleen sijoitusta on tuettu maksamalla kastrointi/sterilointikulut ja muut siinä yhteydessä tarvittavat hoidot, kuten loishäätö ja turkinhoito. Eläinten sijoituksessa on avustettu laittamalla ilmoituksia lehtiin, nettiin ja ilmoitustauluille. Yhdistys on antanut avustuksia eläinsuojelun tarpeessa oleville eläimille mm. eläinlääkärikuluihin sekä ruokaan ja tarvikkeisiin. 

Kissojen loukutusta varten on hankittu kissaloukkuja ja koirien kuljetushäkkiä voidaan käyttää myös koirien pyydystämiseen. Yhdistys on pyrkinyt vaikuttamaan ihmisten asenteisiin ja eläintietoisuuteen lehtikirjoituksilla. Yhdistys on tehnyt aloitteita ja ottanut kantaa ajankohtaisiin eläinsuojeluaiheisiin.

Lahjoituksena on saatu käyttöön eläinten hautausmaa, johon on vuosien kuluessa haudattu yli 30 eläintä. Sen toimintaperiaatteeseen kuuluu mahdollisuus myös talvella hautaamiseen. Hautausmaalle on saaty myös aita lahjoituksena, ja se on tehty vapaaehtoistyönä. Hautausmaalla on järjestetty talkoita. 

Jaa sivu
Skip to content