Luonnonvaraiset eläimet

Keneltä kysyä apua?

Loukkaantuneiden luonnonvaraisten eläinten hoitoa ja neuvontaa alueellamme antaa Markku Harju. puh. 0404121514

Voit olla luonnonvaraisista eläimistä yhteydessä myös SEYn eläinsuojeluneuvojiin.

****

Yleisiä käytäntöjä

Tarkempia lajikohtaisia ohjeistuksia linnunpoikasista, oravanpoikasista ja siilinpoikasista löydät sivun vasemmasta valikosta.

KONSULTOI AINA LUONNONVARAISTEN ELÄINTEN ASIANTUNTIJAA, ENNEN KUIN KOSKET ELÄIMEEN TAI HOIDAT SITÄ!

Älä kosketa eläintä turhaan. Yksinään löytynyt linnunpoikanen, jäniksenpoikanen tai siilinpoikanen on harvoin orpo. Älä siirrä sitä, muutoin kun poikanen on ajotiellä yms. vaarallisessa paikassa. Siirrä poikasta silloinkin mahdollisimman vähän. Emo on yleensä lähettyvillä tai ruuan hakumatkalla. Useimmilla linnuilla molemmat vanhemmat osallistuvat poikasten kasvattamiseen. Vaikka toinen vanhemmista kuolisi, toinen hoitaa poikaset.

Kun suunnitellaan eläimen hoitoon ottamista on ajateltava myös sen kuntoutumismahdollisuuksia ja voidaanko se päästää takaisin luontoon. Pääsääntöisesti pahasti vammautuneet eläimet lopetetaan, ellei kysymyksessä ole harvinainen laji, joka kuntoutettuna voidaan sijoittaa eläintarhaan. 

Vapauta eläin luontoon heti kun olet varma, että se on terve ja selviytyy luonnossa. Luonnonvaraista eläintä ei saa ottaa lemmikiksi.

Tunnista luonnonvaraisen eläimen avuntarve

Auta luonnonvaraisia eläimiä kesähelteillä

Jätä poikaset rauhaan jos niiden emo on lähellä. Tämä pikkuinen lokinpoikanen pelastettiin lasten leikkien keskeltä.

Pikkuruinen Iiris siili löytyi elottomana lumisohjosta tienposkesta palosaarella. Iiriksen pelastukseksi koitui ihana setä joka otti pikkuisen mukaansa, tarjosi sille lämpimän pesälaatikon ja ruokaa.PreviousNext4/4

Jaa sivu