Luonnonvaraiset eläimet

Keneltä kysyä apua?

Loukkaantuneiden luonnonvaraisten eläinten hoitoa ja neuvontaa alueellamme tekee Mustasaaressa sijaitseva Nordic Wildlife Care. Vapaaehtoisvoimin toimivaan villieläinhoitolaan voi ottaa yhteyttä loukkaantuneen luonnonvaraisen eläimen löytäessään.
Nordic Wildlife Caresta saat neuvoja miten toimia kohdatessasi mahdollisesti hoitoa tarvitsevan luonnonvaraisen eläimen, minne eläimen voi toimittaa tai minne ottaa yhteyttä mikäli he eivät pysty itse hakemaan tai vastaanottamaan eläintä.

Villieläinhoitolan toiminnanjohtaja Markku Harjun puhelinnumero:
040 4121514

Tästä pääset suoraan villieläinhoitolan facebook-sivuille.

Yleisiä käytäntöjä

Tarkempia lajikohtaisia ohjeistuksia linnunpoikasista, oravanpoikasista ja siilinpoikasista löydät sivun vasemmasta valikosta.

KONSULTOI AINA LUONNONVARAISTEN ELÄINTEN ASIANTUNTIJAA, ENNEN KUIN KOSKET ELÄIMEEN TAI HOIDAT SITÄ!

Älä kosketa eläintä turhaan. Yksinään löytynyt linnunpoikanen, jäniksenpoikanen tai siilinpoikanen on harvoin orpo. Älä siirrä sitä, muutoin kun poikanen on ajotiellä yms. vaarallisessa paikassa. Siirrä poikasta silloinkin mahdollisimman vähän. Emo on yleensä lähettyvillä tai ruuan hakumatkalla. Useimmilla linnuilla molemmat vanhemmat osallistuvat poikasten kasvattamiseen. Vaikka toinen vanhemmista kuolisi, toinen hoitaa poikaset.

Kun suunnitellaan eläimen hoitoon ottamista on ajateltava myös sen kuntoutumismahdollisuuksia ja voidaanko se päästää takaisin luontoon. Pääsääntöisesti pahasti vammautuneet eläimet lopetetaan, ellei kysymyksessä ole harvinainen laji, joka kuntoutettuna voidaan sijoittaa eläintarhaan. 

Vapauta eläin luontoon heti kun olet varma, että se on terve ja selviytyy luonnossa. Luonnonvaraista eläintä ei saa ottaa lemmikiksi.

Jaa sivu
Skip to content