Toimintakertomus

Toimintakertomus 1.1.-31.12.2018

Yleistä

SEY Raahe ry (entinen Raahenseudun Eläinsuojeluyhdistys ry) on perustettu vuonna 2000. Sen toimialueeseen kuuluvat Raahen kaupungin lisäksi Siikajoen ja Pyhäjoen kunnat.

Eläinsuojeluyhdistyksen perustavoitteeksi on kirjattu eläinten hyvinvoinnin edistäminen Raahen seutukunnan alueella. Tähän pyritään tiedottamalla, opastamalla ja jakamalla tietoa eläinten oikeasta, lain vaatimasta ja asianmukaisesta kohtelusta.

Hallitus

Vuosikokous pidettiin 12.5.2018 ja järjestäytymiskokous 27.5.2018, joissa valittiin seuraava hallitus vastuutehtävineen:

Puheenjohtaja Ari Keinänen

Varsinaiset jäsenet:

• varapuheenjohtaja Paula Pfäffli
  • sihteeri-jäsenvastaava Elle-Maarit Ylilokka
  • tiedottaja Piia Jauhola
  • Jenni Krekilä – erosi 30.8.2018

Varajäsenet:

• taloudenhoitaja Maarit Lampela
  • Päivi Takkunen
  • Saija Harju
  • Riitta Tapio

Toiminnantarkastaja: Seppo Sorvari, Raahe
Varatoiminnantarkastaja: Kaisa Kangas, Oulu

Edustukset

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten Liitto ry:n liittovaltuusto toimintakaudella 2016–2019

• varsinainen jäsen Saija Harju
  • varajäsenet: Ari Keinänen ja Paula Pfäffli

Yhdistyksen talous

Yhdistyksen talous on kunnossa ja maksuvalmius hyvä. Rahaa tilillä oli vuoden lopussa 1994,66 euroa. Yhdistyksen toimintaa on rahoitettu lahjoituksilla, jäsenmaksuilla ja kirpputorimyynnillä. Jäseniä yhdistyksessä oli 67 vuoden lopussa.

Yhdistyksen kokoukset

Hallitus kokoontui vuoden 2018 aikana 5 kertaa, lisäksi pidettiin vuosikokous 12.5.2018.

Toiminta

• Perjantain 5.1. Raahelaisessa (nro 1, s. 4) SEY Raahe ry:n puheenjohtaja Ari Keinänen kertoi
    kadonneesta ja myöhemmin löytyneestä kissastaan, painotti sirutuksen tärkeyttä ja mainosti yhdistyksen tulevaa vuosikokousta.
  • 8.3. Kauriin pelastaminen. SEY Raahe ry:n hallituksen jäseniä oli mukana loukkaantuneen kauriin kuljetuksessa hoitopaikkaan.
  • SEY Raahe ry jatkoi kirppispöydän pitämistä PH-Kirppiksellä. Suurin osa myytävistä tuotteista on saatu lahjoituksina raahelaisilta. SEY Raahe ry kiittää kaikkia lahjoittajia.
  • SEY Raahe ry teki vuonna 2017 kuntalaisaloitteen koirankakkaroskiksien lisäämisestä kaupunkiin. Aloite meni valtuuston päätettäväksi 26.3.2018. Asiasta oli lehtijuttu 30.3.2018 Raahen Seudussa.
  • 3.-30.4. Järjestettiin kissojen leikkuutempaus, asiakkaat saivat alennetut hinnat kastraatiosta ja sterilisaatiosta Raahen Pieneläinklinikalla. Operaatioissa kävi 42 kissaa.
  • 14.4. SEY Raahe ry osallistui perinteisiin linnunpönttötalkoisiin Raahen Seudun Luonnonystävien ja lintutieteellisen yhdistys Surnian, Lintukummien, kaupungin hanketoiminnan ja Vihernikkarien kanssa yhteistyössä. Aiheesta oli uutinen Raahen Seudussa 16.4.2018, nro 44, s. 10.
  • 24.4. koiranpäivän kunniaksi järjestettiin hammaskeijukampanja, jossa Raahen pieneläinklinikalla sai 20 euron alennuksen koirien hammaskivenpoistosta, alennuksen sai 40 koiraa.
  • 23.5. SEY Raahe ry osallistui Siivouspäivä-tapahtumaan kampusalueella myyden lahjoitustuotteita ja jakaen esitteitä.
  • 30.6. osallistuttiin Pikkulahti Kids -tapahtumaan, jossa järjestettiin kasvomaalausta, kepparirata, eläintietovisa ja  pidettiin esitepöytää.
  • 2.7.-30.8. oli eläintietovisarata Maafantin polulla, visa sisälsi 15 kysymystä. Vastauksia saatiin 89, joista arvottiin 3 voittajaa.
  • Sunnuntaina 15.7. järjestettiin vierailu pieneläintuhkaamo Lemmikkienkeleihin Saloisiin, mukana oli 4 osallistujaa.
  • Tuettiin Raahen Löytöeläinkotia tietokoneen päivityksessä, yhdistys kustansi uuden SSD-kiintolevyn koneeseen.
  • 1.- 30.11. välisenä aikana järjestettiin kissojen leikkuutempaus, jossa annettiin asiakkaille alennetut hinnat kastraatiosta ja sterilisaatiosta Raahen Pieneläinklinikalla. Operaatioissa kävi 38 kissaa.
  • 12.12. järjestettiin Eläinten joulurauhan julistus Härkätorinpuistossa, tapahtuman yhteydessä jaettiin joululahjarahaa Raahen Löytöeläinkodille 1000 €, Pattijoen eläinhoitolalle 400 € ja Raahen luonnonystäville 20 0€.
  • Koko vuoden ajan SEY Raahe tarjosi Raahen pieneläinklinikan asiakkaille maksuttoman Turvasirun muun toimenpiteen yhteydessä otettuna. Tunnistesiruja asennettiin 242 kpl.
  • Yhdistyksen väki osallistui aktiivisesti irtokissojen loukutuksiin kaupungin alueella, tapauksia oli vuoden aikana muutamia.

Julkaisu- ja tiedotustoiminta

• Yhdistyksen nettisivut
  • yhdistyksen sivu Facebookissa, lisäksi Facebook-ryhmä. Facebook-sivulla 428 tykkääjää ja ryhmässä 821 jäsentä.
  • Jäsentiedotteita julkaistiin 2 kpl. Yhdistys on siirtynyt kokonaan paperisista jäsentiedotteista sähköisiin. Lisäksi SEYn julkaisemia tiedotteita on jaettu Facebook-sivun kautta.
  • Sisäinen tiedotus on tapahtunut sähköpostin, Facebookin suljetun hallituksen ryhmän ja puhelimien kautta. Kokoontumiset ovat mahdollistaneet suullisen tiedottamisen.

Lopuksi

Sey Raahe ry pyrkii jatkamaan hyvää työtä eläinten eteen tutuilla tempauksilla, esimerkiksi suositulla sirukampanjalla, omien tuotteiden myynnillä ja Eläinten viikon tapahtumilla. Yhteistyö eläinsuojeluviranomaisten, eläinlääkäreiden, muiden paikallisten eläinyhdistysten (esim. Raahen kaverikoirat, Raahen koirakerho ja Raahen Seudun Luonnonystävät ry), eläinsuojeluneuvojien, Raahen Löytöeläinkodin sekä Suomen Eläinsuojeluyhdistysten kanssa jatkuu tiiviinä.

Raahessa 10.1.2019

Hallitus