Toimintakertomus

Toimintakertomus 1.1.-31.12.2019

Yleistä

SEY Raahe ry (entinen Raahenseudun Eläinsuojeluyhdistys ry) on perustettu vuonna 2000. Sen toimialueeseen kuuluvat Raahen kaupungin lisäksi Siikajoen ja Pyhäjoen kunnat.

Eläinsuojeluyhdistyksen perustavoitteeksi on kirjattu eläinten hyvinvoinnin edistäminen Raahen seutukunnan alueella. Tähän pyritään tiedottamalla, opastamalla ja jakamalla tietoa eläinten oikeasta, lain vaatimasta ja asianmukaisesta kohtelusta.

Hallitus

Vuosikokous pidettiin 5.5.2019 ja järjestäytymiskokous 10.-17.5.2019, joissa valittiin seuraava hallitus vastuutehtävineen:

Puheenjohtaja Ari Keinänen

Varsinaiset jäsenet:

• varapuheenjohtaja Paula Pfäffli
  • sihteeri/jäsenvastaava Elle-Maarit Yliloikka
  • tiedottaja Heidi Leppäkari
  • Piia Jauhola

Varajäsenet:

• Sinikka Ukonaho
  • Päivi Takkunen
  • Saija Harju
  • Riitta Tapio

Hallituksen ulkopuolella:

taloudenhoitaja Maarit Lampela

Toiminnantarkastaja: Seppo Sorvari, Raahe
Varatoiminnantarkastaja: Kaisa Kangas, Oulu

Edustukset

SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten Liitto ry:n liittovaltuusto toimintakaudella 2019–2022

• varsinainen jäsen Saija Harju
  • varajäsenet: Elle-Maarit Yliloikka ja Paula Pfäffli

Saija Harju osallistui liittovaltuuston kokoukseen Helsingissä 23.11.2019.

Yhdistyksen talous

Yhdistyksen talous on kunnossa ja maksuvalmius hyvä. Rahaa tilillä oli vuoden lopussa 1597,20 euroa. Yhdistyksen toimintaa on rahoitettu lahjoituksilla, jäsenmaksuilla ja kirpputorimyynnillä. Jäseniä yhdistyksessä oli 62 vuoden lopussa.

Yhdistyksen kokoukset

Hallitus kokoontui vuoden 2019 aikana 4 kertaa, 1 sähköpostikokous ja lisäksi pidettiin vuosikokous. Vuosikokous pidettiin 5.5.2019.

• Lehtijuttu 5.4.2019 Raahen Seudussa kirjaston tapahtumasta
  • Lauantaina 6.4.2019 klo 12-16 eläinsuojeluneuvoja Mervi Valjuksen kanssa tilaisuus Raahen kirjastolla. 15 osanottajaa.
  • Lauantaina 13.4.2019 klo 11-14 Linnunpönttöjen rakennustapahtuma, yhteistyössä Raahen Seudun Luonnonystävät ry ja Raahen kaupungin
    hanketoiminta ja kehittäminen. Alle 100 osallistujaa.
  • Koiranpäivänä 24.4.2019 aloitettiin koirien hammaskivikamppis, 20 € alennus 40 koiralle.
  • Toukokuun 2019 ajan kissojen kevätleikkuukamppis. 28 leikattua kissaa.
  • Lauantai 25.5.2019 klo 12-16 Siivouspäivän kirjakirppis Soveliuksen talolla
  • Toukokuussa 2019 yhdistys tilasi 200 kpl Koirankakkaroskis-tarroja ja jakoi niitä Raahen Löytöeläinkodilla, Ekokampaamo-parturi Hiusmeressä, Raahen pieneläinklinikalla, lemmikkiliike Koirakaverissa, Raahen teknisessä keskuksessa, Raahen kaupunginkirjastolla sekä Raahen Mustissa ja Mirrissä.

Tarrojen tilanne 16.12.2019:

• Raahen kaupunginkirjastolta tarrat loppuivat (n. 50 kpl)
  • Pieneläinklinikalla jaeltiin useampi erillinen nippu (n. 100 kpl mennyt)
  • Ekokampaamo-Parturi Hiusmerestä tarrat loppuivat (20 kpl)
  • Löytöeläinkodilta tarrat loppuivat (20 kpl)
  • Koirakaverissa oli jäljellä 2 tarraa (20 kpl)
  • Mustissa ja Mirrissä oli jäljellä muutama tarra (30 kpl)
  • Raahen Tekninen keskus (20 kpl)

• Kesäkuussa 1000. Turvasiru laitettu pieneläinklinikan kampanjassa, aiheesta 8.7. lehtijuttu Raahen Seudussa.
  • 7.8.2019 yhdistys perusti 6 juomapaikkaa pieneläimille kuivuuden takia ympäri kaupunkia, juomapaikoista tehtiin Facebook-sivulle ilmoitus ja pyydettiin yhdessä huolehtimaan vesien riittävyydestä. 22.7. muistuteltiin ensimmäisen kerran juomapisteiden laitosta luonnoneläimille. Kupit kerätty pois 8.9.2019.
  • Taiteiden yö perjantaina 23.8.2019 klo 17-20: Soveliuksen talon kirjakirpparille osallistuttiin. Yhteisötaideprojekti Leo-kissasta ja kasvomaalausta Raahen kirjastolla.
  • SEYn julkaisemassa Eläinten Ystävä -lehdessä nro 3/2019 juttu Raahen turvasirutuksista.
  • Marraskuun 2019 ajan kissojen syysleikkuukamppis. 24 leikattua kissa.
  • Marraskuussa SEY Raahe ja Raahen Koirakerho yhdessä sponsoroivat Raahen pieneläinklinikalle uuden isomman koiravaa’an (punnituskapasiteetti 150kg asti) rikkoutuneen tilalle.
  • SEYn julkaisemassa Eläinten Ystävä -lehdessä nro 4/2019 oli kaksi juttua Raahesta: Leo-kissan yhteisötaideprojektista ja luonnoneläinten juomapaikoista.
  • Eläinten joulurauhan julistus 12.12.2019 klo 17.30 Härkätorinpuistossa. Paikalla olivat myös Kennelliiton kaverikoirat rapsuteltavina, lahjoituksia tapahtumassa jaettiin Raahen Löytöeläinkodille 800 euroa ja Raahen Luonnonystäville 200 euroa. Raahen pieneläinklinikan väelle vietiin perinteinen herkkukassi.
  • Koko vuoden ajan SEY Raahe tarjosi Raahen pieneläinklinikan asiakkaille maksuttoman Turvasirun muun toimenpiteen yhteydessä otettuna, tunnistesiruja asennettiin 280 kpl.
  • Yhdistyksen väki osallistui irtokissojen loukutuksiin kaupungin alueella, tapauksia vuoden aikana oli muutama kappale.
  • Yhdistys on paneutunut vuoden aikana enenevässä määrin luonnoneläinten ahdinkoon, eläinlääkärikuluja maksettu ja ruokatarvikkeita on ostettu hoitajille. Ari Keinänen liittyi paikalliseen siiliryhmään.

Julkaisu- ja tiedotustoiminta

• Yhdistyksen nettisivut
  • yhdistyksen sivu Facebookissa. Facebook-sivulla 577 tykkääjää. Facebook-ryhmä poistettiin 9.8.2019.
  • Jäsentiedotteita ei julkaistu. Yhdistys on siirtynyt kokonaan paperisista jäsentiedotteista sähköisiin. SEYn julkaisemia tiedotteita on jaettu Facebook-sivun kautta.
  • Sisäinen tiedotus on tapahtunut sähköpostin, Facebookin suljetun hallituksen ryhmän ja puhelimien kautta. Kokoontumiset ovat mahdollistaneet suullisen tiedottamisen.

Lopuksi

Sey Raahe ry pyrkii jatkamaan hyvää työtä eläinten eteen tutuilla tempauksilla, esimerkiksi suositulla sirukampanjalla, omien tuotteiden myynnillä ja Eläinten viikon tapahtumilla. Yhteistyö eläinsuojeluviranomaisten, eläinlääkäreiden, muiden paikallisten eläinyhdistysten (esim. Raahen kaverikoirat, Raahen koirakerho ja Raahen Seudun Luonnonystävät ry), eläinsuojeluneuvojien, Raahen Löytöeläinkodin sekä Suomen Eläinsuojeluyhdistysten kanssa jatkuu tiiviinä.

Raahessa 2.2.2020

Hallitus