Kotia etsii

Kaikki kissat madotetaan, kastroidaan tai steriloidaan, rokotetaan ja sirutetaan yhdistyksen toimesta. Luovutamme kissat vain sisäkissoiksi.

Kissanpennun kulukorvaus on 200 e (alle 1 v). Kahden pennun kulukorvaus yhteensä 350 e. Sisältävät edellä mainitut toimenpiteet. Pentujen luovutusikä vähintään 14 vko. Uudessa kodissa tulee olla joko kissakaveri valmiina tai kodin tarjoaja voi adoptoida kaksi kissaa samaan aikaan.

Aikuisten kulukorvaus 70 e -150 e riippuen mm. kissan iästä. Sisältävät edellä mainitut toimenpiteet. Aikuiset luovutetaan kissasta riippuen joko kissakaverin kanssa tai kotiin jossa on jo kissaseuraa, mutta osa aikuisista kissoista pärjää parhaiten myös ainoana kissana.

Luovutuksesta tehdään kirjallinen sopimus ja ostajana tulee olla täysi-ikäinen henkilö.

Muut eläimet (koirat, kanit ym.) tapauskohtaisesti.

21.8.2021 SAKKE

Sakke ’Ässä’ on odotellut uutta kotia puolisen vuotta. Puolessa vuodessa tapahtuu paljon nuoren koiran elämässä. Sakke on hellyyttä rakastava häseltäjä, ikääkin alle 2v. Sakke on kastroitu, rokotettu ja sirutettu. Sakke on karjalankarhukoiran ja saksanseisojan sekoitus.

Sakke on elellyt kahden kastroidun uroksen ja sterkatun nartun kanssa. Työpäivien pituuden takia Sakke on ollut päivät omassa tarhassaan. Saken leikit on tosi rajuja, eikä se aina hoksaa lopettaa, vaikka toinen koira olisi sanonut, että riittäs jo. Kaikilla muilla loppuu virta siinä vaiheessa kun Sakke on vasta lämmitellyt

😅

Saken sijaiskodissa on kaksi alle kouluikäistä lasta ja tapauskohtaisesti voisi myös lapsiperheeseen mennä. Eläintenkouluttajakin kävi ohjeistamassa pipovarkauksien kanssa eikä nyt kesällä ainakaan lippikset ole kelvanneet leluiksi. Tämä oli lasten kanssa se ongelma ja voi olla, että uusi kotikin joutuu jatkamaan vielä harjoituksia asian kanssa.

Sakke alussa nukkui aina lasten kainalossa, mutta liekkö kesän kuumuus vaikuttanut, mutta yöt Sakke viettää sängyn alla. Päiväunet edelleen ottaa pienemmän kainalossa.

Sakke ei ole osoittanut resurssiaggressiivisuutta, esim. ruuat ja pallot saa toinen viedä. Hoitotoimenpiteet onnistuu, kynnetkin saadaan leikattua.

Kesällä Sakke on uinut paljon ja onkin melkoinen vesipeto. Sijaiskodissa on aidattu uima-alue, mutta karkailijahan Sakke on ja uima-aitaus ei ole aivan riittänyt ja kävi kerran uimassa hieman kauempana, mutta palasi heti kun lelu heitettiin eikä toistamiseen lähtenyt.

Sakke on taitava ovien kanssa ja harjoituksista huolimatta puskee ovista ulos kuin höyryjuna ja käyttää kyllä kaikki tilaisuudet hyväksi, että pääsee livahtamaan ja kokeilee kyllä oven kahvaa, että olisko unohtunu lukita ovi. Sijaiskodissa on 2m korkeat aidat ja toivomme, että uudessa kodissa olisi myös riittävän korkeat aidat. Sakke viihtyy joskus koko päivänkin pihalla leikkien.

Sakella on jonkinlaista eroahdistusta, joka näkyy sisällä levottomuutena ja haukkumisena jos on yksin. Sakke on kuitenkin jo oppinut rauhoittumaan sisätiloissa kun mitään erikoista ei tapahdu ja joku on kotona. Välillä sitä ei edes huomaa, missä on. Ulkona Sakke on välillä ollut pitkään, jopa 10 tuntia putkeen, ja siellä pärjää paremmin, ajoittaista haukkumista tulee enää.

Karkailuvimma on se, miksi alun perin lähti kodinvaihtajaksi. Kun Sakke on karannut, niin kiinnisaaminen on ollut todella haastavaa, vaikka ei välttämättä aina katoa edes näköpiiristä. Uuden kodin tulee olla erittäin tarkkana ovien kanssa ja huolehtia, että Sakke ei karkaa.

Sakke on osoittanut riistaviettiä ja kissoja ei ole nähnyt tietääksemme. Emme usko, että tulisi pieneläinten kanssa toimeen.

Ensimmäiseksi koiraksi Sakke ei sovi, koulutustaitoja saisi olla ja Saken kanssa pääsee eteenpäin positiivisella vahvistamisella. Sakke sopisi liikunnalliseen kotiin, jossa tarjottaisiin myös aivoja väsyttävää toimintaa, koska liikunnalla Sakke ei väsy.


21.8.2021 Kola ja Rommi

Noin vuoden ikäiset sisarukset. Musta tavallinen angora Kola, leikattu uros ja luonnonruskea satiiniangora naaras Rommi.
Molemmat ovat rokotettuja ja Rommi leikataan ennen luovutusta.

Kanit ovat kookkaita, joten niillä pitää olla paljon tilaa juoksennella uudessa kodissa. Kynsienleikkuu on vielä hankalaa ja turkinhoito tuottaa jonkin verran hankaluuksia. Kanit ovat uteliaita, hieman arkoja ja aika itsenäisiä, eivät siis niinkään sylikaneja (eivät siis hae ihmisiltä paljoa huomiota). Tulevat kyllä reippaasti katsomaan ja osallistumaan esim. siivoukseen ja nousevat ihmistä vasten. Kanit tykkäävät kaivella ja pureskella kaikkea, paju on ollut erityistä herkkua. Kanit tekevät tarpeensa oikein mallikkaasti vessalaatikkoon, mitä nyt välillä papanoita löytyy lattioilta. Eivät ole tottuneet lapsiin tai muihin eläimiin.
Tulevan kodin tulee sitoutua Rommin laihdutusprojektiin, kanien totuttamiseen hoitotoimenpiteisiin ja päivittäiseen turkinhoitoon. Sekä ymmärtää, että kani ei ole häkkieläin. ________________________________________________________________________

Yksityiset uutta kotia etsivät

Uutta kotia etsivät yksityisten ihmisten eläimet. Tässä ilmoitetut eläimet eivät ole Rovaniemen esyn sijaiskodeissa, vaan ilmoittaja ja uusi koti sopivat varsinaisesta luovutuksesta ja sopimusehdoista keskenään.


MUSKA

Pitkällisen harkinnan jälkeen länsisiperianlaika Muska etsii uutta kotia. Muska on 8-vuotias leikattu narttu. Metsästyskoiraa hänestä ei tullut, vaikka oravat kyllä haukkuu ja pöläyttelee jänikset. Muskalla riittää päätä oppia uusia asioita ja osaa kulkea suht ok hihnassa. Metsäreissuilla pysyy aika hyvin näköpiirissä. Uudessa kodissa ei saisi olla lapsia ja muita koiria. Parasta olisi jos uudessa kodissa voisi olla ihmisten kanssa sisällä ja myös ulkohäkissä seuraamassa maailman menoa. Tärkeintä tietysti olisi löytää Muskalle hyvä koti ja jos mahdollista niin Rovaniemen lähiseudulta.
Tiedustelut 0405249264

Jaa sivu
Skip to content