Yhdistys

Hyvinkään eläinsuojeluyhdistys ry

Hyvinkään Eläinsuojeluyhdistys ry on perustettu vuonna 1947. Yhdistys toimii vapaaehtoisvoimin, paikallisen löytöeläin- ja eläinsuojelutyön edistämiseksi. Toimintamme pääpaino on Kytäjällä sijaitsevan löytöeläintalon ylläpito, jonka olemme saaneet Hyvinkään kaupungilta käyttöömme. Olemme tehneet sopimuksen  Hyvinkään kaupungin kanssa löydettyjen eläinten vastaanottamisesta, koiria lukuunottamatta.

Löytöeläintalo
Löytöeläintalolle tulee enimmäkseen kissoja. Ensimmäiset 15 vuorokautta eläin viettää karanteeniosastolla. Eläimen kunto tarkistetaan ja aloitetaan hoito sekä mahdollinen lääkitys. Löytöeläimestä ilmoitetaan mahdollisimman pian sekä näillä nettisivuilla että facebookissa kuvan kera. Jos omistajaa ei ilmoituksista huolimatta löydy, eläin siirtyy yhdistyksen omistukseen, Sen jälkeen eläin – yleensä kissa – rokotetaan ja steriloidaan / kastroidaan ja sille laitetaan mikrosiru. Sen jälkeen kissa siirretään vapaaseen tilaan toisten kissojen seuraan, missä se on niin kauan, kunnes uusi koti löytyy.

Löytöeläimiä, ei kotilemmikkejä
Löytöeläintalolle otetaan vastaan nimensä mukaisesti löytöeläimiä. Eläintalo ei ota vastaan lemmikkejä, joista joudutaan luopumaan mm. allergian vuoksi. Lemmikin omistajan vastuulla on huolehtia lemmikistään koko sen elämän ajan. Katsomme myös, että omistajan tehtävänä on etsiä uusi koti lemmikilleen, mikäli joutuu siitä luopumaan. Otamme toki ilmoituksia näistä eläimistä ilmoitustaulullemme. Vain erityistapauksissa (esim. iäkkään ihmisen sairastuessa), voimme tehdä poikkeuksen. Yhdistykseltä otetut lemmikit voimme ottaa takaisin. Ethän siis ota lemmikkiä, jos et halua kantaa siitä täyttä vastuuta!

Rahoitus
Eläinten luovutusmaksut, jäsenmaksut, myyjäis-, kirpputori- ja arpajaistuotot sekä yksityiset lahjoitukset tuovat rahaa toimintaamme. Ruoka-apua eläimille olemme saaneet vapaaehtoisilta kerääjiltä. Saamme myös Hyvinkään kaupungilta vuosittain pienehkön avustuksen löytöeläintalon ylläpitoon.

Jaa sivu
Skip to content