Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voiko Savon Eläinsuojelulta saada tukea lemmikin lääkäri- tai ruokakuluihin?

Savon Eläinsuojelu ei lähtökohtaisesti tue yksityisten ihmisten lemmikkien pitoa, vaan ruokalahjoitukset menevät paikallisille löytölöille, sijaiskodeille ja luonnonvaraisten eläinten hoitajiille. 

Ulkoilevien kissojen leikkaus- ja sirutuskuluissa autetaan kampanjoiden yhteydessä. Ajankohtaista-sivulta voit tarkistaa, onko kampanjoita käynnissä tai tulossa. Muihin lääkärikuluihin yhdistys ei anna tukea. 

Jos vasta harkitset lemmikin ottamista, mieti asiaa tarkkaan myös taloudelliselta kannalta. Lemmikin hankintakustannus on vain pieni osa eläimestä sen elämän aikana koituvista menoista. 

Saako Savon Eläinsuojelun kautta kissan, koiran tai muun lemmikin?

Savon Eläinsuojelulla ei ole omaa eläinsuojaa, joten eläimiä kannattaa tiedustella suoraan paikallisilta löytölöiltä.

Voinko lahjoittaa teille vanhoja petivaatteita tai lemmikkitarvikkeita?

Savon Eläinsuojelulla ei ole omaa eläinsuojaa, joten tekstiilien ja tarvikkeiden tarpeesta kannattaa kysyä ensisijaisesti paikallisilta löytölöiltä. Myös eläinsuojeluneuvojat saattavat tarvita tekstiilejä, loukkuja tai häkkejä. 

Lemmikkini tarvitsee uuden kodin, mitä voin tehdä?

Jos koet, ettet enää kykene huolehtimaan lemmikistäsi, on vastuullista etsiä sille uusi koti. Neuvoja kodinvaihdossa voi kysyä joko paikalliselta löytölältä tai eläinsuojeluneuvojalta

Olen nähnyt loukkaantuneen luonnonvaraisen eläimen, mitä teen?

Pohjois-Savon alueella luonnonvaraisia eläimiä koskevissa kysymyksissä ole yhteydessä eläinsuojeluneuvoja Minna Pelliseen, p. 040 163 3660.

Kuopion alueella luonnonvaraisia eläimiä hoitaa myös Anne Schroderus, p. 040 514 1651.

Jos teen eläinsuojeluilmoituksen, saako ilmoituksen kohde tietää ilmoittajan?

Ei. Eläinsuojeluviranomaisilla on vaitiolovelvollisuus, joten kohde ei saa tietää ilmoittajan nimeä. Sähköiseen eläinsuojeluilmoitukseen tulee liittää ilmoittajan tiedot, mutta niitä ei välitetä eteenpäin. Sähköisen eläinsuojeluilmoituksen voit tehdä täällä.

Haluaisin tehdä vapaaehtoistyötä, miten pääsen toimintaan mukaan?

Ensimmäiseksi kannattaa liittyä Savon Eläinsuojelun jäseneksi SEYn sivuilla. Valitse jäsenyhdistyksistä Savon Eläinsuojelu ry (Kuopio). Lähetä myös sähköpostia osoitteeseen savo@sey.fi ja kerro hieman itsestäsi ja millaisesta toiminnasta olisit kiinnostunut. Näin saat sähköpostitse kutsun seuraavaan vapaaehtoisten tapaamiseen. 

Haluaisin tukea toimintaanne, mutten ehdi vapaaehtoistöihin. Mikä olisi paras tapa auttaa?

Jäseneksi liittyminen on paras tapa tukea yhdistyksen pitkäjänteistä toimintaa. Voit tehdä sen täällä.

Jaa sivu
Skip to content