Etsimme sijaiskoteja

Hei kaikki vapaaehtoistoiminnasta ja eläinten hoitamisesta kiinnostuneet!

Etsimme parhaillaan sijaiskoteja etenkin kissoille ja koirille.Eläin tulee yhdistykselle tavallisesti omistajansa sairauden, kuoleman tai elämäntilanteesta johtuvien pitovaikeuksien takia. Joskus eläin on otettu huostaan viranomaisen päätöksellä asiattoman kohtelun takia tai jätetty noutamatta löytöeläintalosta.

Sijaiskotiajan pituus vaihtelee parista päivästä useisiin kuukausiin. Tuona aikana eläimen terveydentila tarkistetaan ja havaitut terveysongelmat hoidetaan. Samoin selvitetään, millainen eläin on kyseessä ja millaisen kodin se tarvitsisi. Sijaiskotiin tuleva eläin voi olla koulutettu tai kouluttamaton, yli-innokas tai arka, ylisosiaalinen ilopilleri tai sängyn alle linnoittautuva murinapallo. Eläimellä voi olla huonoja kokemuksia ihmisistä, ja luottamuksen rakentaminen kysyy kärsivällisyyttä ja aikaa.

Sijaiskotina olo voi siis olla haastavaa mutta se on varmasti myös palkitsevaa. Palkinto tulee siinä, kun karvatassu alkaa luottaa sijaisihmiseensä: kissa ei enää sihise sohvan alla ja koira alkaa pikkuhiljaa kuunnella, mitä sijaisisäntä tai -emäntä sanoo. Murinapallon ensimmäinen kehräys tai ex-pelokkaan koiran kuolainen ilopusu on liikuttava hetki.

Sijaiskodilta odotamme ko. lajin perustuntemusta. Mikään kaikki solmut avaava eläintieteen houdini ei siis tarvitse olla. Yhdistyksellä on lisäksi hyvä porukka auttamassa ja neuvomassa kaikenlaisissa tilanteissa.Yhdistys korvaa kaikki sijaiskotikulut. Lainaamme tarpeellisia tarvikkeita. Ruoan ja muun kulutustavaran toimitamme sijaiskotiin tai korvaamme niiden ostot kuitteja vastaan.

Ota yhteyttä sijaiskotivastaavaamme Sirpa Hänniseen joko s-postilla sipukka123@gmail.com tai puh. 040 6850718 (klo 16 jälkeen).

Jaa sivu
Skip to content