Yhdistys toimii vapaaehtoisvoimin paikallisen eläinsuojelutyön edistämiseksi

Kainuun Eläinsuojeluyhdistys ry

Kainuun Eläinsuojeluyhdistys ry on edistänyt eläinten hyvinvointia vuodesta 1980 alkaen. Ylläpidämme sijaiskotitoimintaa kodittomille eläimille ja neuvomme eläinsuojelullisissa asioissa. Järjestämme myös muun muassa leikkimielisiä koirien Match Show-tapahtumia sekä jäsen- ja kaikille avoimia teemailtoja.

Kainuun Eläinsuojeluyhdistys ry:llä on 1.1.2023 alkaen voimassa oleva Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa (RA/2022/1647). Lupa on myönnetty 23.11.2022.

Rahankeräystili: FI74 8146 9710 2284 94 (Danske Bank)

Rahankeräyksestä saatujen varojen käyttötarkoituksena on muun muassa kattaa yhdistyksen
toiminnasta aiheutuvia kuluja, kuten eläinten hoidosta aiheutuvia eläinlääkäri- ja
lääkintäkuluja sekä eläinten ruokakustannuksia ja eläimen mahdollisesta
ulkopuolisesta majoituksesta aiheutuvia kuluja. Varoilla yhdistys hankkii myös
eläinten hoitoon ja suojeluun tarvittavia välineitä ja tarvikkeita.

Yhteystiedot: kainuun.elainsuojeluyhdistys@gmail.com / 044 595 1123

Etsimme sijaiskoteja!

Hei kaikki vapaaehtoistoiminnasta ja eläinten hoitamisesta kiinnostuneet! Etsimme parhaillaan sijaiskoteja etenkin kissoille ja koirille. Eläin tulee yhdistykselle tavallisesti omistajansa sairauden, kuoleman tai elämäntilanteesta johtuvien pitovaikeuksien takia. Joskus eläin on otettu huostaan viranomaisen päätöksellä asiattoman kohtelun takia tai jätetty noutamatta löytöeläintalosta. Sijaiskotiajan pituus vaihtelee parista päivästä useisiin kuukausiin. Tuona aikana eläimen terveydentila tarkistetaan ja havaitut terveysongelmat hoidetaan. Samoin selvitetään, millainen eläin on kyseessä ja millaisen kodin se tarvitsisi. Sijaiskotiin tuleva eläin voi olla koulutettu tai kouluttamaton, yli-innokas tai arka, ylisosiaalinen ilopilleri tai sängyn alle linnoittautuva murinapallo. Eläimellä voi olla huonoja kokemuksia ihmisistä, ja luottamuksen rakentaminen kysyy kärsivällisyyttä ja aikaa. Sijaiskotina olo voi siis olla haastavaa mutta se on varmasti myös palkitsevaa. Palkinto tulee siinä, kun karvatassu alkaa luottaa sijaisihmiseensä: kissa ei enää sihise sohvan alla ja koira alkaa pikkuhiljaa kuunnella, mitä sijaisisäntä tai -emäntä sanoo. Murinapallon ensimmäinen kehräys tai ex-pelokkaan koiran kuolainen ilopusu on liikuttava hetki. Sijaiskodilta odotamme ko. lajin perustuntemusta. Mikään kaikki solmut avaava eläintieteen houdini ei siis tarvitse olla. Yhdistyksellä on lisäksi hyvä porukka auttamassa ja neuvomassa kaikenlaisissa tilanteissa. Yhdistys korvaa kaikki sijaiskotikulut. Lainaamme tarpeellisia tarvikkeita. Ruoan ja muun kulutustavaran toimitamme sijaiskotiin tai korvaamme niiden ostot kuitteja vastaan. Ota yhteyttä sijaiskotivastaavaamme Sirpa Hänniseen joko s-postilla sipukka123@gmail.com tai puh. 040 6850718 (klo 16 jälkeen).

Kampanjat

Eläinten EU

EU uudistaa tänä vuonna eläinlakiaan, ja sillä on vaikutusta myös miljoonien suomalaisten eläinten elämään. Auta meitä varmistamaan, että eläinten ääni kuuluu EU:ssa.

Lue lisää

Ukrainan eläimet tarvitsevat apuamme

Sarmat-koira haavoittui sen kotitaloon osuneissa pommituksissa. Toipuminen on kuitenkin onneksi lähtenyt hyvin käyntiin. Omistaja Svetlana Vysotska on kiitollinen avusta, jota perhe on Suomessa saanut.

Lue lisää

Kysy ja keskustele eläinsuojelusta Eläinsuojelu-chatissa

Eläinsuojeluneuvojamme vastaavat eläinsuojeluaiheisiin kysymyksiin Eläinsuojelu-chatissa.

Lue lisää
Skip to content