Sijaiskodit

Suomessa ja maailmalla on paljon kotia etsiviä lemmikkejä, kuten koiria, kissoja ja kaneja. Kainuun Eläinsuojeluyhdistys ry ylläpitää sijaiskotitoimintaa eläimille. Sijaiskotiin menevät ne eläimet, jotka jostakin syystä joutuvat luopumaan aikaisemmasta kodistaan – esimerkiksi omistajansa vakavan sairastumisen johdosta. Eläimet ovat pääasiassa kissoja tai koiria.

Sijaiskotitoiminta on tärkeä välivaihe eläimen saapuessa yhdistyksellemme. Tällöin eläin tarvitsee välittömästi huolehtivaa sijaiskotia, jossa on osaamista ja tilat antaa väliaikainen turvasatama uutta kotia etsivälle eläimelle. Toivottavasti sinulla on mahdollisuus antaa koti parhaalle ystävällesi – tai jopa useammalle. Harkitse kuitenkin tarkoin ne olosuhteet, mitä olet eläimelle tarjoamassa.

Sijaiskoti huolehtii eläimestä, kunnes sille löytyy pysyvä lopullinen koti. Yhdistyksemme maksaa eläimen ylläpidon sekä mahdolliset eläinlääkärikäynnit. Perusajatuksena on, ettei sijaiskodin tarjoajalle tule kuluja eläimen hoidon ajalta. Sijaiskoti voi myös halutessaan itse adoptoida eläimen. Sijaiskodissa voi olla myös lapsia tai muita lemmikkejä, ja kodin sopivuus arvioidaan aina eläinkohtaisesti. Yhdistys tekee parhaansa, että jokaiselle eläimelle löytyy sille sopiva sijaiskoti ja uusi loppuelämän koti.

Sijaiskotiasioissa ota yhteyttä sijaiskotivastaavaamme puhelimitse 044 237 9289 tai s-postilla kainuun.elainsuojeluyhdistys@gmail.com.

Jaa sivu
Skip to content