Eläinsuojeluneuvojat

Eläinsuojeluneuvojamme antavat neuvoja eläintenpitoon liittyvissä ongelmissa. Heille voit myös tehdä ilmoituksen, mikäli epäilet eläimen huonoa kohtelua. Löydät lähimmän eläinsuojeluneuvojamme alla olevasta yhteystietolistasta.


Maakunnan alle listautuvat vain ne kunnat, joissa SEYllä on neuvoja. Jos et löydä kunnan nimeä listasta, ei kunnassa ole SEYn neuvojaa. Tällöin voit ottaa suoraan yhteyttä kunnan eläinsuojeluviranomaiseen, kuten valvontaeläinlääkäriin. Eläinsuojeluviranomaisen tiedot löydät kyseisen kunnan verkkosivuilta haulla ”eläinsuojelu” tai ”eläinlääkäri” tai soittamalla kunnan vaihteeseen. Kiireellisissä tapauksissa soita 112.

SEYn eläinsuojeluneuvojat ovat vapaaehtoisia eläinsuojeluneuvontaan koulutettuja kansalaisia, jotka tekevät arvokasta eläinsuojelutyötä oman ansiotyönsä ja muun elämänsä rinnalla. Yhteystiedoissa onkin mainittu, mikäli neuvojalla on puhelinaika, jolloin hän on tavoitettavissa. Soitathan uudelleen tai jätät viestin, jos neuvoja ei heti vastaa.

Voit etsiä neuvojaa myös käyttämällä hakua.

Voit myös jättää sähköisen eläinsuojeluilmoituksen, ja ohjaamme ilmoituksen sopivimmalle eläinsuojeluneuvojalle tai eläinsuojeluviranomaisille.


Neuvojahakusymboli

Jokainen SEYn eläinsuojeluneuvoja osaa neuvoa luonnonvaraisten eläinten perushoidosta. Lisäksi osa neuvojistamme on syventänyt tietouttaan ja osaamistaan luonnoneläimistä ja voi ottaa luonnonvaraisia eläimiä hoitoon ja myöhemmin luontoon vapautettavaksi. Jos neuvoja hoitaa luonnonvaraisia eläimiä, hänen nimensä perässä on pöllösymboli.


Etsi lähin eläinsuojeluneuvojasi

Skip to content