Tee eläinsuojeluilmoitus

Tällä lomakkeella voit tehdä ilmoituksen epäillessäsi eläimen huonoa kohtelua. Täytäthän lomakkeen huolellisesti.

(HUOM! Mikäli ilmoitus on Espoosta, Kauniaisista tai Kirkkonummelta, täytyy se tehdä suoraan Espoon valvontaeläinlääkärille. Emme voi välittää ilmoitusta eteenpäin. Espoon valvontaeläinlääkärin tiedot löytyvät täältä.)

HUOM! COVID-19 poikkeusoloissa Ruokavirasto on päättänyt rajoittaa tarkastusten ja valvontojen tekemistä. Ohjeet ovat voimassa 13.4.2020 saakka. Lähtökohtana on, että koronatilanteen aiheuttamissa poikkeusoloissa viranomaiset tekevät vain välttämättömiä ja kiireellisiä tarkastuskäyntejä. Erityisesti maatiloille kohdistuvia käyntejä rajoitetaan. Välttämättömiksi ja kiireellisiksi on katsottu mm. tarkastukset, jotka liittyvät vakaviin eläinsuojelutapauksiin.

SEYn vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat tekevät neuvontakäyntejä sellaisiin kohteisiin, jotka ovat saatujen tietojen perusteella kiireellisiä ja välttämättömiä. Ohjeistus on voimassa 13.4.2020 saakka.


KoiraKissaKaniHevonenMuu lemmikkieläinMuu tuotantoeläinLuonnonvarainen eläin
Likainen/haiseeHuono/sopimatonVaarallinenVirikkeetönKoiraa pidetään pienessä häkissäEläin ei pääse sisätiloihin


Eläintä kohdellaan väkivaltaisestiEläintä rasitetaan liikaaEläin ei saa liikuntaaEläintä pidetään yksinEläimellä ei ole vettäEläimellä ei ole ruokaaEläin on hylättyHuonosti pidetty kissalauma


Eläin on laihaEläin on lihavaEläin on loukkaantunutEläintä ei viedä eläinlääkäriinEläimen turkki on huonossa kunnossa


Haukkuva koiraPentutehtailuVilliintynyt kissalauma (kissapopulaatio)Emoton eläin


KylläEi


Ilmoituksia säilytetään viisi kuukautta niiden jättämisestä mahdollisten lisätietojen selvittämistä varten. Ilmoituksiin henkilötietoineen on pääsy vain sellaisilla henkilöillä, jotka tarvitsevat tietoja työnsä suorittamiseksi ja ilmoitusten käsittelemiseksi. Tiedot voidaan välittää poliisiviranomaiselle, mikäli eläinsuojeluilmoitus johtaa esitutkintaan. Ilmoituksen tekijään ollaan SEYltä yhteydessä ennen tietojen luovuttamista.

Jaa sivu