Vuoden eläinsuojeluteko

Jaamme joka vuosi Eläinten viikolla Vuoden eläinsuojeluteko -palkinnon henkilölle tai organisaatiolle, joka on toiminnallaan tuonut esiin epäkohtia eläinten oloissa tai edistänyt merkittävällä tavalla eläinten hyvinvointia.


Vuoden eläinsuojeluteko -palkitut

2021 Tiina Kuusisto suojelukoirien väkivaltaiseen kohteluun puuttumisesta.

2020 MMT Riitta Kempe ja MMT Katariina Mäki selvityksestä koirien jalostukseen liittyvistä ongelmista ja puuttumiskeinoista.

2019 professori Hannes Lohen työryhmä koirien ja kissojen geenien tutkimuksesta. Kartoituksen avulla voidaan konkreettisesti edistää eläinten terveyttä ja löytää parempia hoitomuotoja.

2018 Helsingin poliisilaitos eläimiin liittyviin rikoksiin keskittyvän tutkintaryhmän perustamisesta.

2017 Korkeasaaren Villieläinsairaala luonnoneläinten auttamisesta.

2016 Team Rokka norsunluun salakuljetuksen ehkäisemisestä ja koiraystävällisten koulutusmetodien levittämisestä.

2015 tietokirjailija Helena Telkänranta työstä yleisön tietoisuuden lisäämiseksi eläinten hyvinvoinnista ja tunne-elämästä.

2014 Eläinsuojelukeskus Tuulispää mahdollisuudesta kohdata tuotantoeläimiä yksilöinä lajinomaisen käyttäytymisen mahdollistavassa ympäristössä ja uuden elämän tarjoamisesta lukuisille tuotantoeläimille.

2013 läänineläinlääkäri Jessica Löfgren-Eriksson työstä eläinten hyvinvoinnin puolesta ja valvontaeläinlääkärin työn tunnetuksi tekemisestä.

2012 ylipalomies Vesa Nurminen työstä luonnonvaraisten eläinten auttamiseksi ja ratkaisevasta roolista Helsingin pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikön perustamisessa.

2011 eläinlääkäri Marjatta Snellman eläinten haitallisen jalostuksen vastaisesta työstä ja koirien jalostustoiminnan tervehdyttämisestä.

2010 Suvi Ojanperä ja Mikael Lindgren rohkeasta ja sitkeästä toiminnasta, joka pelasti useita hevosia pitkälliseltä kärsimykseltä.


Vuoden eläinsuojeluteko 2021 -julkistetaan 4.10.

SEY Suomen eläinsuojelun hallitus valitsee pian Vuoden eläinsuojeluteko 2021 -palkinnonsaajan. Voittaja julkistetaan 4.10. Eläinten viikon alkaessa.

Kysyimme syksyllä ehdotuksia palkinnonsaajaksi sosiaalisessa mediassa ja uutiskirjeessämme, ja saimme eläinten ystäviltä yli 150 ehdotusta palkinnonsaajaksi. Kiitos kaikille!

Sinua saattaa kiinnostaa myös

SEY jakoi Vuoden eläinsuojeluteko -palkinnon professori Hannes Lohen työryhmälle koirien ja kissojen geenien tutkimuksesta

TIEDOTE 3.10.2019 Joka vuosi Eläinten viikolla SEY jakaa Vuoden eläinsuojeluteko -palkinnon henkilölle tai…

Lue lisää

Geenien jäljillä

SEY myönsi Vuoden eläinsuojeluteko 2019 -palkinnon Professori Hannes Lohelle työryhmineen koirien ja kissojen…

Lue lisää

SEY jakoi Vuoden Eläinsuojeluteko 2017 -palkinnon Korkeasaaren Villieläinsairaalalle

Vuoden 2017 palkinto jaettiin SEYn Eläinten viikon tilaisuudessa Korkeasaaren Villieläinsairaalalle.

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content