Tuotantoeläimet

Tuotantoeläimet eli ruoaksi kasvatettavat eläimet ovat eläinryhmä, joita kasvatetaan ja käytetään ihmisten hyväksi enemmän kuin mitään muita eläimiä. Myös tuotantoeläimet ovat tuntevia ja kokevia yksilöitä, joiden laadukkaan elämän ja kunnioittavan kohtelun puolesta teemme töitä.


Haluamme taata kaikille eläimille vapauden lajinmukaiseen käyttäytymiseen ja sopivaan elinympäristöön sekä kivuttomiin toimenpiteisiin. Sen vuoksi panostamme tällä hetkellä kaikkein vakavimpien hyvinvointiongelmien ratkaisuun:

  • Kaikilla eläimillä tulee olla jatkuvasti mahdollisuus juoda vettä.
  • Tehokkaasta ja riittävän pitkäaikaisesta kivunpoistosta on huolehdittava kivuliaissa toimenpiteissä.
  • Kääntymisen estävät rakenteet, kuten parsinavetat ja porsitushäkit, on kiellettävä.
  • Eläinten kasvattamisesta häkeissä on luovuttava.
  • Kaikkien eläinten on päästävä ulkoilemaan ympäri vuoden.
  • Eläinjalostus, joka aiheuttaa eläimelle haittaa, tulee lopettaa.
  • Eläimet tulee teurastaa mahdollisimman lähellä kasvatuspaikkaa.
  • Kalojen hiilidioksiditainnutuksesta tulee luopua.

Kansalaisjärjestönä vaikutamme poliitikoihin ja valvomme, että tukijoidemme ääni kuuluu päätöksenteossa. Olemme tiiviisti yhteydessä päättäjiin ja viranomaisiin, jotta eläimiä suojelevia lakeja saadaan parannettua. Pidämme yhteyttä myös tuottajiin ja teollisuuteen ja pyrimme edistämään eläinten parempaa kohtelua. Tarjoamme kuluttajille tietoa ja työkaluja eettisempien valintojen tueksi.

Tietoomme tulee myös eläinsuojelutapauksia, joissa tuotantoeläin tarvitsee välitöntä apua. Pyrimme auttamaan avun tarpeessa olevia eläimiä välittömästi vapaaehtoisverkostomme avulla yhteistyössä eläinsuojeluviranomaisten kanssa.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

80 % suomalaisista haluaa tuotanto- ja turkiseläimet pois ahtaista häkeistä ja parsista

Ylivoimainen enemmistö suomalaisista on sitä mieltä, että tuotanto- ja turkiseläinten tulisi päästä liikkumaan päivittäin usean neliömetrin alueella. Suomalaisista 53 % on erittäin ja 27 % melko samaa väittämän kanssa.

Lue lisää

Viime päivien keskustelusta puuttuu suuren yleisön näkökulma – valtaosa suomalaisista toivoo tuotantoeläinten parempaa kohtelua

Viime päivien keskustelu tuotantoeläinten hyvinvoinnista on ollut vilkasta. Keskustelua ovat pyrkineet hallitsemaan maataloustuottajat ja heidän edunvalvontajärjestönsä.

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content