Testamentti eläimille

Läheistesi ohella voit myös muistaa eläimiä ja jättää perinnöksesi eläimille paremman maailman. Testamenttilahjoitus on perinteinen ja arvokas tapa tehdä hyväntekeväisyyttä. Kaikenkokoisista testamenteista on suuresti apua.

Olin jo pitempään etsinyt kohdetta, jolle testamentin voisi tehdä. Minulla oli muutamia ehdottomia vaatimuksia siitä, millaiselle järjestölle testamentin voisi tehdä. Kuten se, että kyse ei ole mistään suuresta ja kansainvälisestä järjestöstä. Halusin kohteen myös olevan täysin suomalainen.

– Helsinkiläinen Minna teki testamentin meille. Lue koko haastattelu.

Testamenttilahjoitukset ovat olleet meille tärkeä tukimuoto koko yli satavuotisen historiamme ajan. Yhä edelleen testamentit ovat merkittävä tuki koko suomalaisen eläinsuojelun toiminnalle. Yleishyödyllisenä yhdistyksenä emme joudu maksamaan perintöveroa, joten testamenttilahjoituksesi voidaan ohjata kokonaisuudessaan eläinten hyväksi tehtävään työhön.

Käytämme testamenttilahjoitukset siten, että niistä on mahdollisimman paljon apua eläimille. Halutessasi voit kohdistaa testamenttisi myös johonkin tiettyyn käyttötarkoitukseen, kuten löytöeläinten auttamiseen. Haluamme aina noudattaa testamentin tekijän viimeistä tahtoa parhaalla mahdollisella tavalla.

Kun teet testamentin eläinten hyväksi, käytä virallista nimeämme SEY Suomen eläinsuojelu ry. Voit ilmoittaa testamentissa myös y-tunnuksemme, joka on 0217003-8.

Olemme mukana hyväntekeväisyysjärjestöjen yhteisessä Hyvä testamentti -kampanjassa. Kampanjan sivuilta saat muun muassa henkilökohtaista ja maksutonta testamenttaamiseen liittyvää neuvontaa.


Tutustu testamenttioppaaseen

Olemme koonneet testamenttioppaan, jossa on lisätietoa testamentin laatimisesta. Oppaasta löydät myös SEY Suomen eläinsuojelun vapaaehtoisen lakiasiantuntijan yhteystiedot. Häneltä saat neuvoja ja apua testamentin laadintaan.

Voit tilata maksuttoman oppaan alla olevalla lomakkeella ja tutustua siihen rauhassa. Lähetämme oppaan sähköisenä antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Halutessasi saat myös paperisen oppaan kirjeitse kotiisi. Oppaan tilaaminen ei velvoita sinua mihinkään.


Autamme mielellämme

Mikäli sinulla on mitään kysyttävää, tai haluat keskustella testamentin tekemisestä tai testamenttivarojen käytöstä, ethän epäroi ottaa yhteyttä.

Sara Häkkinen
testamenttivastaava
045 7884 3161 (parhaiten tavoitat arkisin klo 10-15)
sara.hakkinen@sey.fi

Jaa sivu
Skip to content