Nuoret ja eläinsuojelu


Hei 13-20-vuotias, LIITY NUORTEN VAIKUTTAJALISTALLE!

Eläinsuojelu ja eläinten hyvinvoinnin turvaaminen on tärkeää, ja myös nuoret voivat tehdä tekoja eläimille paremman maailman puolesta. Tule sinäkin mukaan! 💪

Vaikuttajalistan jäsenenä saat sähköpostiin tietoa eläinten hyvinvoinnista vähintään kerran kuukaudessa. Saat myös vinkkejä vaikuttamiseen. Jos haluat, pääset listan kautta vaikuttamaan SEYn toimintaan esimerkiksi kyselyiden kautta. Listalle liittyminen ei sido mihinkään, ja voit poistua listalta koska tahansa.  

Listalle liityttyäsi saat linkin myös SEYn nuorten Discord-serverille, jossa pääset juttelemaan muiden samanhenkisten nuorten kanssa.

Meille on tärkeää, että eläinsuojelu sisältää toimintaa, johon myös nuoret pääsevät mukaan. Kehitämme jatkuvasti uutta toimintaa nuorille, joten kannattaa pysyä kuulolla!


Mikä on SEY ja mitä me teemme?

Olemme Suomen suurin eläinsuojelujärjestö ja eläinsuojelun asiantuntija. SEY perustettiin vuonna 1901, ja on toiminut siitä lähtien eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi. Meillä on 39 jäsenyhdistystä ympäri Suomen. ja toimistomme sijaitsee Helsingissä Sörnäisissä.

Ydintehtävämme on pelastaa hädässä olevia eläimiä ja neuvoa ihmisiä eläinsuojeluongelmissa. Vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojamme käyvät tarkistamassa olosuhteita, joissa eläimiä epäillään kohdeltavan huonosti. Pyrimme vaikuttamaan myös lainsäädäntöön, viranomaisten toimintaan ja ihmisten asenteisiin.

Voit lukea lisää toiminnastamme Eläinsuojelu-osion alle kootuilta sivuilta.

Tietoa eläinten hyvinvoinnista

Eläintaito.fi -verkkokurssi

Eläintaito.fi on SEY Suomen eläinsuojelun erityisesti nuorille suunnattu verkkokurssi eläinten tarpeista ja hyvinvoinnista, eläinsuojelusta sekä vastuullisesta lemmikin omistamisesta.

Kurssilla tutkaillaan omaa suhtautumista ja asenteita erityisesti lemmikkieläimiin sekä kartutetaan olennaisia tietoja ja taitoja. Kurssin aikana pohditaan: ”Kuinka minä voin tuottaa eläimelle hyvän elämän?”

Sivu on suunnattu yläkouluikäisille, mutta tehtäviä voivat tehdä muutkin. Kurssin suorittaneet saavat Eläintaitaja-diplomin.

Eläinaiheiset oppaat ja artikkelit

Jos haluat lukea eläimistä, voit tutkia mitä eläinaiheisia oppaita ja vihkosia meillä on. Oppaita ja vihkosia voi myös tilata ilmaiseksi kotiin.

Löydät hyviä eläinaiheisia artikkeleita myös Eläinten ystävä -verkkolehdestämme.

Seuraa meitä somessa

Löydät meidät Instagramista, Facebookista ja Twitteristä. Kannattaa laittaa tilimme seurantaan, sillä jaamme somessa ajankohtaisia eläinsuojeluasioita, vinkkejä eläinten hyvinvointiin liittyen ja muuta kiinnostavaa sisältöä.

Tule mukaan eläinsuojelutoimintaan!

Huomasitkin jo varmaan tämän sivun alussa 13-20-vuotiaille suunnatun nuorten vaikuttajalistan. Se on erinomainen tapa saada tietoa eläinsuojelusta ja päästä vaikuttamaan. Jos liittymislinkki meni ohi, pääset mukaan klikkaamalla tästä.

Yksi hyvä tapa tukea paikallista eläinsuojelutyötä on liittyä paikallisyhdistyksen ja sitä kautta myös SEYn jäseneksi. Osalla yhdistyksistä on erillinen nuorisojäsenyys alle 15-vuotiaille. Täytä lomake ja liity jäseneksi täällä. Jäsenet saavat neljä kertaa vuodessa kotiin kannettuna Eläinten ystävä -lehden.

Kiinnostaako vapaaehtoistyö eläinten hyväksi? Moni paikallisyhdistys ottaa myös nuoria vapaaehtoistehtäviin joko yksin tai aikuisen kanssa. Osalla ei välttämättä ole vielä alaikäisille sopivia tehtäviä. Etsi sinua lähin jäsenyhdistys ja kysy, ottavatko he nuoria mukaan vapaaehtoistoimintaan.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

SEY julkaisi lapsille ja nuorille suunnatun maksuttoman Eläintaito-verkkokurssin

SEY on tavannut Eläintaito.fi-verkkokurssin. Kurssi on yli 12-vuotiaille nuorille suunnattu kokonaisuus eläinsuojelusta, eläinten hyvinvoinnista ja vastuullisesta eläimen omistamisesta.

Lue lisää

Opetussuunnitelmiin eläinten oikeuksia ja eläinetiikkaa

Työmme on tuottanut tulosta! Lähitulevaisuudessa jokaisen Suomessa asuvan lapsen oppipolulla tullaan pohtimaan eläinten…

Lue lisää

SEY neuvoi kansalaisia eläinsuojeluongelmissa yli 30 000 kertaa vuonna 2019 – kissat työllistävät edelleen eniten eläinsuojelijoita

SEY Suomen eläinsuojelun vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat ja jäsenyhdistykset auttavat hädässä olevia eläimiä kautta Suomen…

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content