Nuoret ja eläinsuojelu


Valkoisella pohjalla on kaksi oranssia palkkia, joissa on teksti "Tilaa uutishaukka". Piirretty haukka katsoo vasemmalle kohti tekstiä.

Hei 13-20-vuotias, tilaa UUTISHAUKKA!

Eläinsuojelu ja eläinten hyvinvoinnin turvaaminen on tärkeää, ja myös nuoret voivat tehdä tekoja eläimille paremman maailman puolesta. Tule sinäkin mukaan! 💪

Uutishaukan tilaajana saat sähköpostiisi tietoa eläinten hyvinvoinnista noin kerran kuukaudessa. Saat myös vinkkejä vaikuttamiseen. Jos haluat, pääset Uutishaukan kautta vaikuttamaan SEYn toimintaan esimerkiksi kyselyiden kautta. Uutishaukan tilaaminen ei sido mihinkään, ja voit perua tilauksen koska tahansa.  

Uutishaukan tilattuasi saat linkin myös SEYn nuorten Discord-serverille, jossa pääset juttelemaan muiden samanhenkisten nuorten kanssa.

Meille on tärkeää, että eläinsuojelu sisältää toimintaa, johon myös nuoret pääsevät mukaan. Kehitämme jatkuvasti uutta toimintaa nuorille, joten kannattaa pysyä kuulolla!


Mikä on SEY ja mitä me teemme?

Olemme Suomen suurin eläinsuojelujärjestö ja eläinsuojelun asiantuntija. SEY perustettiin vuonna 1901, ja on toiminut siitä lähtien eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi. Meillä on 39 jäsenyhdistystä ympäri Suomen. ja toimistomme sijaitsee Helsingissä Sörnäisissä.

Ydintehtävämme on pelastaa hädässä olevia eläimiä ja neuvoa ihmisiä eläinsuojeluongelmissa. Vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojamme käyvät tarkistamassa olosuhteita, joissa eläimiä epäillään kohdeltavan huonosti. Pyrimme vaikuttamaan myös lainsäädäntöön, viranomaisten toimintaan ja ihmisten asenteisiin.

Voit lukea lisää toiminnastamme Eläinsuojelu-osion alle kootuilta sivuilta.

Tietoa eläinten hyvinvoinnista

Eläintaito.fi -verkkokurssi

Eläintaito.fi on SEY Suomen eläinsuojelun erityisesti nuorille suunnattu verkkokurssi eläinten tarpeista ja hyvinvoinnista, eläinsuojelusta sekä vastuullisesta lemmikin omistamisesta.

Kurssilla tutkaillaan omaa suhtautumista ja asenteita erityisesti lemmikkieläimiin sekä kartutetaan olennaisia tietoja ja taitoja. Kurssin aikana pohditaan: ”Kuinka minä voin tuottaa eläimelle hyvän elämän?”

Sivu on suunnattu yläkouluikäisille, mutta tehtäviä voivat tehdä muutkin. Kurssin suorittaneet saavat Eläintaitaja-diplomin.

Eläinaiheiset oppaat ja artikkelit

Jos haluat lukea eläimistä, voit tutkia mitä eläinaiheisia oppaita ja vihkosia meillä on. Oppaita ja vihkosia voi myös tilata ilmaiseksi kotiin.

Löydät hyviä eläinaiheisia artikkeleita myös Eläinten ystävä -verkkolehdestämme.

Seuraa meitä somessa

Löydät meidät Instagramista, Facebookista ja Twitteristä. Kannattaa laittaa tilimme seurantaan, sillä jaamme somessa ajankohtaisia eläinsuojeluasioita, vinkkejä eläinten hyvinvointiin liittyen ja muuta kiinnostavaa sisältöä. Tsekkaa lisäksi myös nuorten eläinsuojelulähettiläiden Instagram– ja TikTok-tilit!

Tule mukaan eläinsuojelutoimintaan!

Huomasitkin jo varmaan tämän sivun alussa 13-20-vuotiaille suunnatun Uutishaukan. Se on erinomainen tapa saada tietoa eläinsuojelusta ja päästä vaikuttamaan. Jos liittymislinkki meni ohi, pääset mukaan klikkaamalla tästä.

Yksi hyvä tapa tukea paikallista eläinsuojelutyötä on liittyä paikallisyhdistyksen ja sitä kautta myös SEYn jäseneksi. Osalla yhdistyksistä on erillinen nuorisojäsenyys alle 15-vuotiaille. Täytä lomake ja liity jäseneksi täällä. Jäsenet saavat kaksi kertaa vuodessa kotiin kannettuna Eläinten ystävä -lehden.

Kiinnostaako vapaaehtoistyö eläinten hyväksi? Moni paikallisyhdistys ottaa myös nuoria vapaaehtoistehtäviin joko yksin tai aikuisen kanssa. Osalla ei välttämättä ole vielä alaikäisille sopivia tehtäviä. Etsi sinua lähin jäsenyhdistys ja kysy, ottavatko he nuoria mukaan vapaaehtoistoimintaan.


Käynnissä olevat nuorisotoiminnan hankkeet

SEYn nuoret eläinsuojelulähettiläät

SEYn nuoret eläinsuojelulähettiläät on SEY Suomen eläinsuojelun hanke, jossa nuorista eri puolilta Suomea koulutetaan SEYn vapaaehtoisia eläinsuojelulähettiläitä. Eläinsuojelulähettiläiden tavoite on tavoittaa nuoret aiempaa paremmin sosiaalisessa mediassa ja tarjota nuorille mielekästä vapaaehtoistyötä.

Nuoret mukaan! -hanke

Nuoret mukaan! on Erasmus+ -rahoitteinen osallistamishanke. Hankkeessa 11 nuoren johtoryhmä toimii yhteistyössä SEYn jäsenyhdistysten ja päättäjien kanssa ja suunnittelee, miten nuorten mahdollisuuksia vaikuttaa ja tehdä vapaaehtoistyötä eläinten hyväksi voisi parantaa.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Nuoret mukaan! -hanke luo nuorille uusia vapaaehtoistyön mahdollisuuksia

Nuoret mukaan! on Erasmus+ -rahoitteinen osallistamishanke. Hankkeessa 10 nuoren johtoryhmä toimii yhteistyössä SEYn…

Lue lisää

SEYn nuoret eläinsuojelulähettiläät

SEYn nuoret eläinsuojelulähettiläät on SEY Suomen eläinsuojelun hanke, jossa nuorista eri puolilta Suomea…

Lue lisää

SEY julkaisi lapsille ja nuorille suunnatun maksuttoman Eläintaito-verkkokurssin

SEY on avannut Eläintaito.fi-verkkokurssin. Kurssi on yli 12-vuotiaille nuorille suunnattu kokonaisuus eläinsuojelusta, eläinten hyvinvoinnista ja vastuullisesta eläimen omistamisesta.

Lue lisää

Opetussuunnitelmiin eläinten oikeuksia ja eläinetiikkaa

Työmme on tuottanut tulosta! Lähitulevaisuudessa jokaisen Suomessa asuvan lapsen oppipolulla tullaan pohtimaan eläinten…

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content