Ratkaistaan kissakriisi

Suomessa on kissakriisi. Maassamme hylätään yli 20 000 kissaa vuodessa. Vaikeaan ongelmaan tarvitaan kiireesti ratkaisuja. Seuraa kampanjaamme kissojen puolesta!

#ratkaistaankissakriisi

Kissakriisin hinta -lyhytdokumentti

Mikä on kissakriisin hinta?

Toimittaja Jone Nikula vieraili Hyvinkään eläinsuojeluyhdistyksen kissatalolla ja otti selvää, mistä kissakriisissä on kyse. Mikä on kissakriisin hinta ja miten kissakriisi ratkaistaan?

Kissakriisin hinta -lyhytdokumentti kuvaa hädänalaisten kissojen auttamistyön arkea ja avaa kissakriisin syitä ja ratkaisuja.


Autettujen kissojen tarinoita

Onni ja sen sisarukset pelastettiin viime hetkellä

Onni ja sen sisarukset löydettiin vuonna 2014 erään maatilan ulkorakennuksesta. Vain muutaman viikon ikäisten pentujen emoa ei onnistuttu löytämään, eivätkä pienet pennut olisi selvinneet omillaan enää kauaa. Onneksi apu tuli viime hetkellä. Eläinsuojeluyhdistyksen hoivissa Onni sai kuntoutua ja vahvistua, ja sille löydettiin hyvä loppuelämän koti. Auttajiensa ansiosta Onni on tänä päivänä rakastettu perheenjäsen, joka saa ansaitsemansa hoivan ja rakkauden.

Lue Onnin koko tarina.

Iso-Allan, ainoa kissapopulaatiosta henkiin jäänyt

Iso-Allan saapui Hyvinkään eläinsuojeluyhdistykselle aliravittuna ja sairaana. Se oli monikymmenpäisen kissapopulaation ainoa eloon jäänyt kissa. Sen muu lauma oltiin heikosta kunnosta ja kehitysvammoista johtuen jouduttu lopettamaan muutamaa kuukautta aikaisemmin. Oli selvää, että Allanin kuntouttaminen ja uuden elämän opetteleminen tulisi vaatimaan paljon aikaa, rahaa ja työtä. Allan pelkäsi ihmistä ja sähisi ihmisen yrittäessä lähestyä sitä. Allan sai kuitenkin mahdollisuuden elämään ja se onnistuttiin pelastamaan. Kiitos sinnikkäiden auttajiensa, Allan on nyt turvassa.

Lue Allanin koko tarina.

Pulla säästyi rotanmyrkyltä ja sai mahdollisuuden elää

Pulla syntyi pieneen tallikissojen muodostamaan populaatioon talvella 2014. Kissojen omistaja oli kyllästynyt tontillaan liikkuviin villiintyneisiin kissoihin ja halusi lopettaa populaation myrkyttämällä kissat rotanmyrkyllä. Pulla pelastettiin myrkyttämiseltä, ja monien käänteiden kautta kovan onnen kissa pääsi vihdoin hyvään ja rakastavaan loppuelämän kotiin.

Lue Pullan koko tarina.

Osta kissanauha ja auta ratkaisemaan kissakriisi!

Kissanauhan tuotoilla autetaan tuhansia hylättyjä kissoja. Kissanauhan myynnillä kerätään varoja populaatiokissojen loukuttamiseen, leikkautuksiin ja eläinlääkärikuluihin.

Kissanauhojen myynti on tältä erää päättynyt Musti ja Mirri -myymälöissä. Kiitos kaikille nauhan ostaneille! Nauhoja on vielä saatavilla osalla SEYn jäsenyhdistyksistä. Voit kysyä nauhoja lähimmältä jäsenyhdistykseltäsi.


Kalevauvalla on asiaa

Kalevauvalla on asiaa, ja se koskee kissakriisiä: Suomessa hylätään ainakin 20 000 kissaa vuodessa. Kissakriisikampanjan suojelija Kalevauva.fi on Eläinten viikon kunniaksi säveltänyt SEYlle ja kissoille omistetun #kissakriisi-biisin, joka on kokonaan kissojen itsensä sanoittama. Auta sinäkin meitä ratkaisemaan kissakriisi – JAA VIDEOTA ja sen tärkeää sanomaa eteenpäin! #kissakriisi #ratkaistaankissakriisi

P.S. Videolta voit bongata myös joukon onnellisia kissoja, joilla on hyvä koti. Sellainen, jonka jokainen kissa ansaitsisi.


Auttajien tarinoita

Viimeinen palvelus

”Oli loppusyksy, kun saimme ilmoituksen erään naapuruston pihapiirissä liikkuvasta emosta ja pennuista. Lähdin loukuttamaan niitä heti, mutta paikan päällä minua odottikin yllätys.”

”Populaatiokissojen auttaminen tuntuu välillä turhauttavalta ja surulliselta. Vaikka työ on raskasta ja tuntuu usein loputtomalta, on se myös palkitsevaa. Kissojen auttaminen on heikomman auttamista parhaimmillaan.”

Lue Jennin koko tarina.

Erityinen paikka sydämessä

”Ajattelen niin, että hädässä olevia eläimiä pitää auttaa, ja on ihmisen velvollisuus auttaa eläimiä. Kissat ansaitsevat avun, hyvän kohtelun ja arvokkaan elämän. En pysty itse pelastamaan koko maailmaa, mutta kissoja voin auttaa. Kissat liittyvät muistoissani edesmenneeseen siskooni, joka rakasti kissoja. Tein lahjoituksen kissoille ja siskoni muistolle.”

Lue Mariannan koko tarina.

Heli on auttanut tuhansia kissoja

”Kipinä kissojen auttamiseen syntyi suorittaessani työharjoittelua paikallisessa löytöeläintalossa noin seitsemän vuotta sitten. Hylättyjen kissojen suuri määrä järkytti ja ajattelin, että asia on voitava muuttaa. Viimeisten kahden vuoden aikana olen loukuttanut yli 400 kissaa. Koko vapaaehtoisurani aikana olen auttanut tuhansia kissoja. Hädänalaisia kissoja on niin paljon, että niiden määrää on vaikea käsittää.”

Lue Helin koko tarina.

Kissojen sankarit

Kampanjamme pääyhteistyökumppanit

Skip to content