Iso-Allan, ainoa kissapopulaatiosta henkiin jäänyt

Hyvinkään eläinsuojeluyhdistys sai valvontaeläinlääkäriltä pyynnön lähteä loukuttamaan suuri kissapopulaatio paikkakunnalla sijaitsevan maatalon pihapiiristä. Paikan päällä vapaaehtoiset eläinsuojelijat kohtasivat kauhean näyn, kun erittäin huonokuntoisia kissoja alkoi ilmestyä eri puolelta pihapiiriä. Kissat kärsivät vakavista kehityshäiriöistä, sairauksista ja aliravitsemuksesta. Kissoja auttamaan tulleiden eläinsuojelijoiden suruksi yhtäkään loukutetuista kissoista ei onnistuttu pelastamaan. Kissapopulaatio sai nimen Stephen King -populaatio sen järkyttävän kohtalon mukaan.

Oli selvää, että Allanin kuntouttaminen ja uuden elämän opetteleminen tulisi vaatimaan paljon aikaa, rahaa ja työtä.

Eläinsuojelijat jättivät pelastusoperaation jälkeen alueelle riistakameran, jotta olisi varmaa, että pihapiiri oli varmasti saatu tyhjennettyä kissoista. Pitkäjänteisyys kannatti, sillä puoli vuotta myöhemmin riistakamerassa vilahti pitkäkarvainen punainen kissa. Kissa kuului selkeästi samaan sukuun Stephen King -populaation kanssa, mutta se oli onnistunut piiloutumaan loukutusoperaation aikana. Punainen kolli saatiin kaikeksi onneksi pian kiinni, ja se sai nimen Iso-Allan. Iso-Allan oli lopulta ainoa Stephen King -populaation kymmenistä kissoista, jolla oli edellytykset elämään.

Myös Iso-Allan oli löydettäessä aliravittu, ja se kärsi sisäloisista ja kissaflunssasta. Allanin silmästä löydettiin parantumaton vamma, ja silmä jouduttiin lopulta poistamaan. Oli selvää, että Allanin kuntouttaminen ja uuden elämän opetteleminen tulisi vaatimaan paljon aikaa, rahaa ja työtä. Allan pelkäsi ihmisiä ja sähisi kovaäänisesti ihmisen nähdessään. Huonoista lähtökohdista huolimatta Allanin kunto koheni, ja pelko ihmisiä kohtaan väheni päivä päivältä. Allan kiintyi hiljalleen hoitajiinsa ja alkoi hakeutua ihmisen läheisyyteen rapsutuksia kerjäten.

Allanin selviytyminen ja löytyminen oli melkoinen ihme. Ilman havaintoja riistakamerassa Allanin tulevaisuus olisi ollut hyvin toisenlainen. Kiitos sinnikkäiden auttajiensa, Allan on nyt turvassa. Allan on tänä päivänä reipas ja seurallinen kissa, joka nauttii rapsutuksista ja on omistajansa mukaan varsin mukavuudenhaluinen. Uudessa kodissaan Allanilla on oma pieni aidattu piha, mistä se saa turvallisesti tutkia maailmaa.

Sini Hietanen, Hyvinkään eläinsuojeluyhdistys ry

Jaa sivu
Skip to content