Lemmikkieläimet

Eläimet ovat hienoa seuraa, ja kumppanuus eläimen kanssa voi kestää parhaimmillaan jopa parikymmentä vuotta. Onnistunut yhteiselämä vaatii ihmiseltä ymmärrystä eläimen tarpeista ja työtä eläimen hyvinvoinnin eteen. Hyvinvoiva lemmikki tuo iloa omistajalleen.


Meidän tavoitteenamme on, että jokainen eläimen hankkimista suunnitteleva harkitsee tarkkaan, onko hänestä huolehtimaan eläimestä sen koko elämän ajan. Haluamme jokaisen lemmikinhankkijan ymmärtävän, että elävän olennon vastuulleen ottaminen vaatii jatkuvaa tiedonhankintaa ja läsnäoloa eläimen elämässä, mutta myös riittävästi rahaa ja oikeanlaisia olosuhteita. Tuotamme ja jaamme tutkittua tietoa lemmikkieläinten tarpeista sekä ihmisen ja eläimen yhteiselämästä.

Jokainen eläin ansaitsee hyvän kodin. Valitettavasti kaikilla eläimillä ei ole arvoistansa omistajaa, vaan eläimet joutuvat kokemaan kaltoinkohtelua ja kärsimystä. Puutumme tietoomme tuleviin eläinsuojelutapauksiin ja pyrimme auttamaan kaltoinkohdeltuja eläimiä yhteistyössä eläinsuojeluviranomaisten kanssa. Samaan aikaan olemme jatkuvasti yhteydessä päättäjiin ja virkamiehiin, jotta eläimiä suojelevia lakeja saadaan parannettua.

Eläimet ovat hienoa seuraa, ja kumppanuus eläimen kanssa voi kestää parhaimmillaan jopa parikymmentä vuotta. Kuvassa ruskeavalkoinen marsu vaalealla karvamatolla.
Pienten lemmikkien, kuten kanien ja jyrsijöiden, tyypillisiä ongelmia ovat pienet ja virikkeettömät pitopaikat sekä vääränlainen ruokinta. Myös puutteellinen kivun ja sairauksien hoito on ongelma, johon vapaaehtoisverkostomme eläinsuojelijat usein törmäävät.

Tyypillisimmät eläinsuojeluongelmat

Koirien kohdalla suurimpia eläinsuojeluongelmia ovat liikunnan puute ja koirien pito virikkeettömissä oloissa. Lisäksi koirien pentutehtailu on kautta Euroopan jatkuvasti paheneva ongelma. Koiriin kohdistuu myös suoranaista julmuutta ja väkivaltaa.

Suomessa kissat ovat lemmikkieläimistä useimmin avun tarpeessa. Vähintään 20 000 hylättyä tai villiintynyttä kissaa vuodessa tarvitsee ihmisen apua. Villiintyneiden kissapopulaatioiden määrä on kasvussa, ja kodittomia kissoja on enemmän kuin hyviä koteja on tarjolla.

Pienten lemmikkien, kuten kanien ja jyrsijöiden, tyypillisiä ongelmia ovat pienet ja virikkeettömät pitopaikat sekä vääränlainen ruokinta. Myös puutteellinen kivun ja sairauksien hoito on ongelma, johon vapaaehtoisverkostomme eläinsuojelijat usein törmäävät.

Parannamme lemmikkieläinten olosuhteita vaikuttamalla ihmisiin. Tuotamme kouluihin opetusmateriaalia ja kaikille kiinnostuneille tutkittua tietoa. Kampanjoimme ja valistamme kuluttajia ja teemme yhteistyötä eläinkaupan kanssa. Jäsenyhdistyksemme hoitavat ja uudelleensijoittavat vuosittain tuhansia kodittomia lemmikkieläimiä.

Muita hyödyllisiä sivustoja

Sairaan halpa pentu

Halpakoira.fi-sivustoltamme löydät tietoa pentutehtailusta ja eväitä sekä pentutehtailijan että vastuullisen kasvattajan tunnistamiseen.

halpakoira.fi

kodittomat.info

Kodittomat.info-palvelussa suomalaisten eläinsuojeluyhdistysten sijaiskodeissa majailevat eläimet etsivät loppuelämän kotia.

Kodittomat.info

elaintaito.fi

Eläintaito.fi on SEY Suomen eläinsuojelun erityisesti nuorille suunnattu verkkokurssi eläinten tarpeista ja hyvinvoinnista, eläinsuojelusta sekä vastuullisesta lemmikin omistamisesta.

Elaintaito.fi
Jaa sivu
Skip to content