Vähintään tuhannet koirat viettävät tänäänkin päivänsä häkkiin suljettuna

Lukemattomat koirat suljetaan pieneen kuljetushäkkiin omistajiensa työpäivien ajaksi. Koiran pitäminen näyttelyhäkissä ei ole ainoastaan laitonta, vaan se voi aiheuttaa koirille peruuttamattomia henkisiä ja fyysisiä vaurioita.

Vaikka koira näyttäisi suhtautuvan pakkohäkitykseen rauhallisesti, voi harmittomalta vaikuttava häkitys kostautua monenlaisina stressin aiheuttamina käytöshäiriöinä ja fyysisinä oireina. Kaikille koirille on välttämätöntä opettaa rento ja stressitön yksinolo.

SEY Suomen eläinsuojelu toimii kaikkien eläinten hyvinvoinnin ja kunnioituksen lisäämiseksi. Voit tukea SEYn eläinsuojelutyötä lahjoituksella tai liittymällä eläinsuojelukummiksi.

Tietoa sivustosta

Sivustoa ylläpitää SEY Suomen eläinsuojelu. Sivusto on tehty yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa. Erityisesti kiitämme: Anette Kare, Helmi Pesonen, Reija Puolakka, Laura Uotila, Liisa Tikka, KIVA-team ja SEYn eläinsuojeluneuvojat.

Halpakoira.fi

Älä osta koiraa säkissä. Halpa koira voi tulla kalliiksi, kun pentutehtailijan huolimattomuudesta johtuvia sairauksia joudutaan hoitamaan eläinlääkärissä. Halpakoira.fi-sivulle on koottu tietoa pentutehtailijan tuntomerkeistä sekä toimintaohjeita pentutehtailua epäiltäessä.

Lue lisää

Eläinten ystävä -verkkolehti

Eläinten ystävä on eläinsuojelun erikoisaikakauslehti, joka nostaa eläinsuojeluaiheita yhteiskunnalliseen keskusteluun. Eläinten ystävän jutut kattavat eläinsuojelun koko kirjon ruohonjuuritasolta aina yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Verkkolehdestä voi lukea myös muun muassa eläintarinoita ja kirja-arvioita.

Lue lisää
Skip to content