Häkki on matkoilla mainio

Teksti: Reija Puolakka

Paljon koiran kanssa liikkuvalle koiran oma ”matkayksiö” on kätevä apuväline. Tutussa häkissä, omien tavaroidensa keskellä koiralla on turvallinen olo.

Koiratapahtumissa häkki rajaa koiralle henkilökohtaisen, rauhallisen reviirin. Verkot estävät muita tunkeutumasta häiritsemään koiraa. Koiran taas on mahdoton päästä ryntäilemään ohikulkevien luo joko ystävällisyyttään tai aggressiivisuuttaan.

Hotelleissa, laivamatkalla tai kyläillessä tuttavien luona häkki varmistaa, että koira ei pääse tekemään mitään luvatonta, kun itse olet jonkin aikaa poissa, esimerkiksi syömässä.

Totutus häkkiin helpottaa myös, jos joudut yhtäkkiä esimerkiksi kuljettamaan koirasi johonkin lentoteitse. Lentokoneessahan koiran on matkustettava säädösten mukaisessa kuljetuskopassa.

Mahdollinen oleskelu eläinsairaalassakaan ei ole häkkiin koulutetulle koiralle yhtä stressaavaa kuin vapautensa rajoituksiin tottumattomalle.

Häkki on autossa korvaamaton

Tukevin kiinnityksin autoon pysyvästi asennettu koirahäkki tai takaluukun aukon sulkeva verkko-ovi on monella tavoin käytännöllinen.

Erillinen irtohäkki palvelee siinä missä kiinteäkin – kunhan sen vain saa mahtumaan auton sisälle.

Autossa irtohäkki kannattaa kiinnittää esimerkiksi turvavöillä tukevasti. Onnettomuustilanteissa koira ei pääse paiskautumaan pitkälle.

Häkissä oleva koira ei estä pelastajien toimintaa – eikä koira pääse paniikissa ryntäämään teille tietymättömille auton ovia avattaessa.

Irtohäkissä olevan, vihaisen koiran todennäköisesti pystyy vieraskin henkilö ongelmatilanteissa siirtämään ulos autosta.

Kesäkuumilla häkki mahdollistaa auton ikkunoiden tai takaluukun pitämisen avoinna ja sen päälle, auringon puolelle on helppo levittää varjostava suojakangas.

Irti ollessaan moni hurtta autossa haukkuu ja pomppii edestakaisin. Matkakäytös rauhoittuu häkissä, ehkä vielä kankaalla näkösuojattuna, kun koira ei saa kiihokkeita ulkopuolelta.

Jaa sivu
Skip to content