Häkkiin totuttaminen

Koira kannattaa pennusta saakka opettaa tilavaan kuljetuskoppaan tai avoimena pidettävään häkkiin, josta se voi rakentaa turvallisen pesän. Sisälle tarvitaan pehmusteita ja päälle vaikkapa maton tuomaan luolan tuntua. Tärkeintä on muistaa, että oven tulee olla aina auki: sisätiloissa koiraa saa pitää kytkettynä vain tilapäisesti, lyhytaikaisesti ja hyväksyttävästä syystä.

Jos avoimesta häkistä tai kuljetuskopasta halutaan tehdä koiran nukkumapaikka, se kannattaa opettaa koiralle ruuan ja makupalojen avulla, kunnes se on tottunut paikkaan.

Koiran oma-aloitteista häkkiin menoa voi rohkaista kehuen ja herkkupaloilla. On tärkeää, että koira omaksuu ajatuksen häkistä oikein mukavana soppena, jonne meneminen voi tuottaa kivoja yllätyksiä. Näin häkistä muodostuu koiran oma, rauhallinen lepopaikka. Kuljetuskoppa tai häkki on myös helppo ottaa mukaan minne tahansa ja koiralla on näin aina oma turvapaikka mukanaan.

Kunnon lenkin tai leikkien jälkeen häkissä on hyvä unilelun tai puruluun kanssa rauhoittua päiväunille. Häkin päälle levitetty viltti tekee tilasta luolamaisen pesän, jossa pentu tuntee olonsa mukavan turvalliseksi.

Jaa sivu
Skip to content