Eläinsuojeluneuvojien kokemuksia

Laiton häkitys näkyy eläinsuojeluvalvonnan arjessa

SEYn vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat törmäävät työssään jatkuvasti koirien pakkohäkitykseen. Valitettavasti eläinsuojeluviranomaisten ja aluehallintovirastojen eläinsuojeluneuvojien resurssit eivät riitä häkityskiellon valvontaan. Lisäksi lainvastainen häkitys on vaikeaa todentaa. Paras keino vapauttaa koirat häkeistä on ymmärryksen ja tiedon lisääminen, mikä on tämänkin sivuston tarkoitus.

Valitettavan monet luulevat, että häkittäminen on aivan viatonta ja sitä tekevät joka tapauksessa ”kaikki”. Häkittämistä suositellaan avoimesti niin keskustelupalstoilla kuin kasvattajienkin toimesta. Suomen lainsäädäntö kuitenkin yksiselitteisesti kieltää koiran häkittämisen. Häkittäminen ei myöskään millään tavoin edistä eläimen hyvinvointia, vaan aivan päinvastoin.

Vaikka koiran häkittäminen helpottaisikin omistajan elämää, ei se tee siitä yhtään oikeutetumpaa. Koiran tilan rajaaminen on kuitenkin sallittua, jopa suositeltavaa, kunhan sen tekee eläinsuojelulain määräyksiä noudattaen ja eläimen hyvinvoinnin varmistaen.

Jaa sivu
Skip to content