Koirakasvattaja häkittää

”Eräs entinen koirankasvattaja keksi ottaa näyttelyhäkit avuksi, kun koiramäärä kasvoi ja pieni omakotitalo alkoi käydä ahtaaksi. Aikuisia, isoja koiria taloudessa oli 9. Koirilla oli useita suuria ja hyvin varusteltuja ulkotarhoja, mutta sisällä ollessaan yöt tai työpäivät osa koirista vietti aikansa häkissä. Häkit eivät ole edes suurimpia mahdollisia vaan keskikokoisia.

Asiasta käytiin koirien omistajan kanssa keskustelua, hän loukkaantui verisesti, raivosi vaan kuka on ilmoituksen tehnyt. Hän ei suostunut ymmärtämään, että lakikin kieltää koirien säilyttämisen häkissä. Asian ”hoitamista” hankaloitti se, että kyseinen koirien omistaja on itse aktiivisesti mukana eläinsuojelutyössä.

Olen usein nähnyt näiden koirien olevan häkissä, siellä ollessaan jotkut haukkuvat taukoamatta ja ovat levottomia, toiset vain makaavat ”apaattisina”; eivät kiinnitä vieraaseen mitään huomiota. Omistaja sanoi, että hänen täytyy häkkien väliin aina muistaa tehdä hajurakoa, etteivät urokset repele toisiaan.

Asian hoitaminen on vielä kesken, koiramäärän tiedän taloudessa vähentyneen ja näin kesäaikaan koirat ovat enemmän tarhoissaan ulkona.”

Jaa sivu
Skip to content