Hevoset

Ihminen kesytti hevosen käyttöönsä noin kuusi tuhatta vuotta sitten. Hevonen on viettänyt ihmisen seuralaisena hyvin lyhyen ajan verrattuna siihen, miten pitkään hevosia on ollut olemassa. Hevosesta tuli ihmiselle tärkeä apu moneksi tuhanneksi vuodeksi, sillä se on lempeä ja nopea oppimaan. Kun koneet ja autot keksittiin, hevosten määrä väheni. 1990-luvulla hevosharrastuksen suosio kasvoi, ja hevosmäärä on lähtenyt jälleen kasvuun. Nykyään hevosia on Suomessa yli 75 000.


Suomalaisessa hevosenpidossa suurimpia ongelmia ovat lajityypillisen liikunnan ja lajitovereiden puute, liiallinen ruokinta, epäsopivat ja jopa kipua aiheuttavat varusteet sekä kovaotteinen käsittely ja kouluttaminen. Hevosten pito Suomessa on yleensä kuitenkin varsin korkeatasoista ja eläinten tarpeet huomioivaa verrattuna esimerkiksi tuotantoeläinten pitoon.

Pyrimme parantamaan hevosten olosuhteita vaikuttamalla niiden omistajiin ja hevosharrastajiin. Tuotamme hevosista opetusmateriaalia ja julkaisemme tutkittua tietoa. Eläinsuojeluneuvojamme tekevät käyntejä hevosten omistajien luo ja ohjaavat parempaan hevosenpitoon. Jäsenyhdistyksemme hoitavat ja uudelleensijoittavat vuosittain myös joitakin kodittomia hevosia.

Tietoomme tulee myös vakavia eläinsuojelutapauksia, joissa eläin tarvitsee välitöntä apua. Pyrimme auttamaan avun tarpeessa olevia eläimiä välittömästi vapaaehtoisverkostomme avulla yhteistyössä eläinsuojeluviranomaisten kanssa.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Eläinten viikon hevosseminaarin luentoja katsottavissa

Eläintenkouluttaja Minna Tallbergin Pienillä muutoksilla paremmin voiva hevonen -luento Eläinten viikon hevosseminaarissa 6.10.2016.…

Lue lisää

Heli Castrénin apuraha myönnettiin hevosten kuiviketutkimukseen

SEY on myöntänyt Heli Castrénin apurahan tutkimukseen, jossa selvitetään erilaisten kuivikemateriaalien vaikutusta hevosten hyvinvointiin.

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content