Löytöeläimet ja muut kodittomat eläimet

Löytöeläimet ja muut kodittomat eläimet työllistävät paljon Suomen eläinsuojelukenttää. Erityisesti kissoja päätyy paljon löytöeläintaloihin, ja niistä vain noin neljännes haetaan takaisin alkuperäiselle omistajalleen. ”Aina kun joku lähtee, joku toinen kissa tulee tilalle. Tyhjää täällä ei ole koskaan”, on monen löytöeläintalon viesti.


Suomen löytöeläintaloissa, eläinsuojeluyhdistyksissä ja luonnossa on vuosittain jopa noin 20 000 hädänalaista kissaa. Vuosittain myös tuhannet koirat ja sadat muut eläimet työllistävät löytöeläintaloja.


Me autamme löytöeläimiä

SEY kampanjoi kodittomien eläinten puolesta ja on säännöllisesti yhteydessä päättäjiin. Myös SEYn noin 75 eläinsuojeluneuvojaa auttavat kodittomia eläimiä sekä tekevät ennaltaehkäisevää työtä, jolla vähennetään kodittomiksi päätyvien eläinten määrää. Myös ympäri Suomen sijaitsevissa jäsenyhdistyksissämme tehdään pitkäjänteisesti työtä löytöeläinten hyväksi.

Löytöeläimet ja muut kodittomat eläimet työllistävät paljon Suomen eläinsuojelukenttää. Kuvassa ruskearaidallinen kissanpentu nukkuu ruskeiden huopien päällä.
SEY kampanjoi kodittomien eläinten puolesta ja on säännöllisesti yhteydessä päättäjiin. Kuva: Riikka Ala-Hulkko

Anna koti kodittomalle

Haluatko tarjota kodin kodittomalle? Suurin osa jäsenyhdistyksistämme etsii uusia koteja kodittomille lemmikkieläimille. Monella jäsenyhdistyksellä on sijaiskotitoimintaa, ja usealla yhdistyksellä on oma löytöeläintalo. Kun haluat tarjota eläimelle kodin, voit olla suoraan yhteydessä jäsenyhdistyksiimme. Löydät jäsenyhdistykset täältä.

Vieraile myös Kodittomat.info-sivustolla, jossa eläinsuojeluyhdistykset ilmoittavat uutta kotia etsivistä kissoista, koirista ja muista eläimistä.

Myös sijaiskoteja tarvitaan. Sijaiskodeissa kodittomat eläimet saavat laadukasta kotihoitoa, samalla kun ne odottavat hyvää loppuelämän kotia. Monissa jäsenyhdistyksissämme on kova pula sijaiskodeista. Täältä löydät tietoa sijaiskotitoiminnastamme.


Voit auttaa myös lahjoituksellasi

Auta ryhtymällä SEY Suomen eläinsuojelun kuukausilahjoittajaksi. Teemme eläinsuojelutyötä koko Suomen alueella vuoden jokaisena päivänä. Tämä on mahdollista vain tukijoidemme ansiosta, sillä tehokas eläinsuojelutyö vaatii resursseja. Liity nyt kuukausilahjoittajaksi.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Lemmikkieläimet

Eläimet ovat hienoa seuraa, ja kumppanuus eläimen kanssa voi kestää parhaimmillaan jopa parikymmentä…

Lue lisää

Tietoa kissakriisistä

Suomessa on meneillään kissakriisi. Arviomme mukaan maassamme hylätään vähintään 20 000 kissaa vuodessa.…

Lue lisää
Jaa sivu
Skip to content