Sijaiskodeissa löytöeläimet saavat hyvää hoitoa

Löytöeläinten ja kodittomien eläinten määrä on saatu tiedotuksella ja eläinsuojelutoiminnalla jyrkkään laskuun, mutta yhä vieläkin löytöeläintaloihin jää vuosittain tuhansia eläimiä, joita kukaan ei hae takaisin kotiin. Talot täyttyvät nopeasti, eivätkä tila ja muut resurssit riitä kaikkien eläinten hoitoon.


Sijaiskodit ovat hyvä ratkaisu ongelmaan. Sijaiskodit ovat vapaaehtoispohjalta toimivia kodittomien eläinten kotihoitopaikkoja, joissa eläimet saavat kuntoutua ja toipua koettelemuksistaan, tervehtyä ja opetella elämää ihmisten perheenjäsenenä. Samalla ne odottavat pääsyä uuteen hyvään loppuelämän kotiin.

Löytöeläinten ja kodittomien eläinten määrä on saatu tiedotuksella ja eläinsuojelutoiminnalla jyrkkään laskuun, mutta yhä vieläkin löytöeläintaloihin jää vuosittain tuhansia eläimiä, joita kukaan ei hae takaisin kotiin. Kuvassa pelokas kermanvärinen kissa kyyhöttää pöydällä.
Sijaiskodit ovat vapaaehtoispohjalta toimivia kodittomien eläinten kotihoitopaikkoja, joissa eläimet saavat kuntoutua ja toipua koettelemuksistaan, tervehtyä ja opetella elämää ihmisten perheenjäsenenä.  Kuva: Riikka Ala-Hulkko

Sinustako sijaiskoti?

Sijaiskotitoiminta on palkitseva ja konkreettinen tapa auttaa kodittomia eläimiä. Se vaatii sitoutumista ja vastuunkantoa mutta myös tarjoaa ainutlaatuisia kokemuksia sekä uusia eläinystäviä.

Suurella osalla jäsenyhdistyksistämme on sijaiskotitoimintaa. Jos olet kiinnostunut toimimaan sijaiskotina tai tarjoamaan muunlaista apua, voit kysyä avuntarvetta lähimmästä jäsenyhdistyksestämme.

Tutustu myös Mitä sijaiskotitoiminta on? -esitteeseen sekä sijaiskotitoiminnan oppaaseen.

Jaa sivu
Skip to content