Eläinsuojeluneuvoja uskaltaa auttaa

SEYn eläinsuojeluneuvoja on helposti lähestyttävä auttaja, kun epäilet eläimen olevan hädässä.


SEYn eläinsuojeluneuvoja on vapaaehtoinen, tehtäväänsä koulutettu, vaitiolovelvollinen kansalainen, joka toimii alaisuudessamme omalla vastuualueellaan. Eläinsuojeluneuvojat antavat neuvoja eläinten pidosta, ja suurin osa myös tekee saamiensa ilmoitusten perusteella eläinsuojeluneuvontakäyntejä eläinten pitopaikkoihin.

Eläinsuojeluneuvojat tekevät tiivistä yhteistyötä jäsenyhdistystemme, eläinsuojeluviranomaisten ja muiden eläinsuojelutoimijoiden kanssa. Havaitessaan eläinsuojelulain vastaista toimintaa neuvoja ottaa yhteyttä eläinsuojeluviranomaisiin. Eläinsuojeluviranomaisia ovat virkaeläinlääkärit, kuten kunnan- ja valvontaeläinlääkärit, terveystarkastajat ja poliisi.

SEYn eläinsuojeluneuvoja on helposti lähestyttävä auttaja, kun epäilet eläimen olevan hädässä. Kuvassa kirkkaankeltaisiin rukkasiin pukeutunut ihminen auttaa verkkoon takertunutta ketunpoikasta.
Eläinsuojeluneuvojat auttavat niin lemmikkieläimiä, luonnoneläimiä kuin tuotantoeläimiäkin. Kuva: SEYn arkisto

Pyydä apua tai ilmoita hädässä olevasta eläimestä

Vapaaehtoinen neuvojatoiminta on keskeinen keino puuttua jo ilmenneisiin ongelmiin eläinten pidossa, mutta ennen kaikkea se on tärkeää ennaltaehkäisevää eläinsuojelutyötä. Eläinsuojeluneuvojat auttavat niin lemmikkieläimiä, luonnoneläimiä kuin tuotantoeläimiäkin. Voit ottaa yhteyttä neuvojaan puhelimitse, sähköpostitse, somessa tai Eläinsuojelu-chatissa. Löydä lähin neuvojasi.

Vuonna 2020 liiton 59 vapaaehtoista eläinsuojeluneuvojaa eri puolilla maata teki käyntejä yhteensä 704 eläintenpitopaikkaan ja antoi neuvoja eläinongelmissa 18 641 kertaa.

SEYn eläinsuojeluneuvojat ovat jo vuodesta 1902 olleet osa suomalaista eläinten hyvinvoinnin valvontaa ja toimineet kansalaisten eläinsuojelutietouden lisääjinä.


SEYn vapaaehtoisten eläinsuojeluneuvojien logo.

Haluatko eläinsuojeluneuvojaksi?
Uusien neuvojien haku on päättynyt 31.10.2020.
Seuraavan kerran järjestänemme uusien neuvojien haun vuonna 2023 tai 2024.

Eläinsuojeluneuvojan eettiset ohjeet

Jaa sivu
Skip to content