Eläinsuojeluneuvoja uskaltaa auttaa

SEYn eläinsuojeluneuvoja on helposti lähestyttävä auttaja, kun epäilet eläimen olevan hädässä.


SEYn eläinsuojeluneuvoja on vapaaehtoinen, tehtäväänsä koulutettu, vaitiolovelvollinen kansalainen, joka toimii alaisuudessamme omalla vastuualueellaan. Eläinsuojeluneuvojat antavat neuvoja eläinten pidosta, ja suurin osa myös tekee saamiensa ilmoitusten perusteella eläinsuojeluneuvontakäyntejä eläinten pitopaikkoihin.

Eläinsuojeluneuvojat tekevät tiivistä yhteistyötä jäsenyhdistystemme, eläinsuojeluviranomaisten ja muiden eläinsuojelutoimijoiden kanssa. Havaitessaan eläinsuojelulain vastaista toimintaa neuvoja ottaa yhteyttä eläinsuojeluviranomaisiin. Eläinsuojeluviranomaisia ovat virkaeläinlääkärit, kuten kunnan- ja valvontaeläinlääkärit, terveystarkastajat ja poliisi.

SEYn eläinsuojeluneuvoja on helposti lähestyttävä auttaja, kun epäilet eläimen olevan hädässä. Kuvassa kirkkaankeltaisiin rukkasiin pukeutunut ihminen auttaa verkkoon takertunutta ketunpoikasta.
Eläinsuojeluneuvojat auttavat niin lemmikkieläimiä, luonnoneläimiä kuin tuotantoeläimiäkin. Kuva: SEYn arkisto

Pyydä apua tai ilmoita hädässä olevasta eläimestä

Vapaaehtoinen neuvojatoiminta on keskeinen keino puuttua jo ilmenneisiin ongelmiin eläinten pidossa, mutta ennen kaikkea se on tärkeää ennaltaehkäisevää eläinsuojelutyötä. Eläinsuojeluneuvojat auttavat niin lemmikkieläimiä, luonnoneläimiä kuin tuotantoeläimiäkin. Voit ottaa yhteyttä neuvojaan puhelimitse, sähköpostitse, somessa tai Eläinsuojelu-chatissa. Löydä lähin neuvojasi.

Vuonna 2018 liiton noin 75 vapaaehtoista eläinsuojeluneuvojaa eri puolilla maata teki käyntejä yhteensä noin 1 300 eläintenpitopaikkaan ja antoi neuvoja eläinongelmissa noin 20 000 kertaa.

SEYn eläinsuojeluneuvojat ovat jo vuodesta 1902 olleet osa suomalaista eläinten hyvinvoinnin valvontaa ja toimineet kansalaisten eläinsuojelutietouden lisääjinä.

SEYn eläinsuojeluneuvojat ovat jo vuodesta 1902 olleet osa suomalaista eläinten hyvinvoinnin valvontaa ja toimineet kansalaisten eläinsuojelutietouden lisääjinä.


SEYn vapaaehtoisten eläinsuojeluneuvojien logo.

Haluatko eläinsuojeluneuvojaksi?
Seuraavan kerran uusia neuvojia koulutetaan vuonna 2021.

Eläinsuojeluneuvojan eettiset ohjeet

Eläinsuojelu-chat on avoinna tiistaisin ja torstaisin kello 17 – 20.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Tuhannet eläimet saivat apua – SEYn vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat auttavat matalalla kynnyksellä

SEYn vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat saivat taas viime vuonna tuhansia yhteydenottoja hädässä olevista eläimistä. Erityisesti kansalaisia huolettavat ulos kytketyt koirat, joilla ei ole asianmukaista säänsuojaa ja vettä.

Lue lisää

SEYn vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat saivat aikaisempaa enemmän ilmoituksia eläinten huonosta kohtelusta – koiriin liittyvät neuvontakäynnit lisääntyivät eniten

SEYn vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat saivat vuonna 2018 noin 2 300 ilmoitusta eläinten huonosta kohtelusta, mikä on noin 300 ilmoitusta enemmän kuin edellisvuonna.

Lue lisää

Moni luonnoneläin joutuu väkivallan kohteeksi – Aikuisen pitäisi näyttää esimerkkiä lapselle

SEYn eläinsuojeluneuvojilleen tekemän kyselyn mukaan lasten ja nuorten väkivaltainen käytös luonnoneläimiä kohtaan on lisääntynyt.

Lue lisää
Jaa sivu