Eläinsuojelutarinoita

Tarinoita, jotka ansaitsevat tulla kuulluiksi

Helle hyydytti porilaisoravan

Hellepäivät ovat meille ihmisillekin rankkoja, mutta vielä rankempia luonnoneläimille. Oravien pesistä ei löydy ilmastointia tai vesihanaa janoon.

Lue tarina

Tassulin ja Ilveksen matka ryysyistä rikkauksiin

Tassuli ja Ilves elivät tuhansien muiden lajitovereidensa tavoin suomalaisessa kissapopulaatiossa. Kaksikolla kävi kuitenkin mäihä, kun ne pääsivät eläinsuojelijoiden huomaan ja saivat kokea, miltä tuntuu rakastaa ja tulla rakastetuksi.

Lue tarina

Halu parantaa eläinten asemaa sai Sennin alkamaan SEYn nuoreksi eläinsuojelulähettilääksi

Helsinkiläinen Senni haluaa olla mukana vaikuttamassa ja parantamassa eläinten asemaa yhteiskunnassa. Niinpä hän haki mukaan hankkeeseemme ja alkoi SEYn nuoreksi eläinsuojelulähettilääksi.

Lue tarina

Pitkäaikaiskoditon Keimo-kissa: haaveissa elämän ensimmäinen oma koti

Terveiset sijaiskodista! Kymenlaakson pitkäaikaisin sijaiskotiasukas Keimo-kissa oli vielä viime viikolla sitä mieltä, että katsoa saa, mutta ei koskea. 

Lue tarina

Siiliringin kiireinen vuosi

Jäsenyhdistyksemme Seinäjoen seudun eläinsuojeluyhdistyksen hätään joutuneiden siilien auttamiseen keskittyvän siiliringin vuosi 2021 oli vilkas. Muun muassa ennen aikojaan talvihorroksesta heränneet ja siimaleikkurin alle jääneet siilit työllistivät siilirinkiläisiä.

Lue tarina

Yksi hyvä työ lintujen hyväksi

Kerrostaloyhtiön lasiverhoiltu aita koitui lähes sadan tilhen kohtaloksi Kuopiossa. Joukkotörmäyksestä hengissä selvinneiden lintujen hoidosta vastaava vapaaehtoinen eläinsuojeluneuvojamme Minna Pellinen vetoaa ihmisiin ikkunalaseihin lentävien lintujen puolesta.

Lue tarina

Pelokas populaatiokissa Prometheus opettelee luottamaan ihmiseen

Oman mielipiteen ilmaiseminen on tärkeää ja se oikeus pitää suoda myös eläimelle. Pelokkaan populaatiokissa Prometheuksen esittämä mielipide tulkitaan kuitenkin harmittavan usein aggressiivisuudeksi, vaikka se itse asiassa on pelkoa ja kissan tapa viestiä, että se yrittää kaikin keinoin välttää fyysistä kontaktia ja ratkaista sen mielestä uhkaavan tilanteen omalla kielellään.

Lue tarina

Iso-Allan, ainoa kissapopulaatiosta henkiin jäänyt

Hyvinkään eläinsuojeluyhdistys sai valvontaeläinlääkäriltä pyynnön lähteä loukuttamaan suuri kissapopulaatio paikkakunnalla sijaitsevan maatalon pihapiiristä. Paikan päällä vapaaehtoiset eläinsuojelijat kohtasivat kauhean näyn, kun erittäin huonokuntoisia kissoja alkoi ilmestyä eri puolelta pihapiiriä.

Lue tarina

Heli on auttanut tuhansia kissoja

Kipinä kissojen auttamiseen syntyi suorittaessani työharjoittelua paikallisessa löytöeläintalossa noin seitsemän vuotta sitten. Hylättyjen kissojen suuri määrä järkytti ja ajattelin, että asia on voitava muuttaa.

Lue tarina

Pulla säästyi rotanmyrkyltä ja sai mahdollisuuden elää

Pulla syntyi pieneen tallikissojen muodostamaan populaatioon talvella 2014. Kissojen omistaja oli kyllästynyt tontillaan liikkuviin villiintyneisiin kissoihin ja halusi lopettaa populaation myrkyttämällä kissat rotanmyrkyllä.

Lue tarina
Skip to content