Erityinen paikka sydämessä

En pysty itse pelastamaan koko maailmaa, mutta kissoja voin auttaa.

Meillä oli lapsuuden kodissa kissoja, ja erityisesti äitini ja siskoni rakastivat kissoja. Minulla ei itselläni ole elämäntilanteesta johtuen mahdollista pitää kissaa, mutta luen mielelläni tarinoita autetuista kissoista ja koen ymmärtäväni kissojen sielunelämää. Pidän kaikista eläimistä, mutta kissoilla on erityinen paikka sydämessäni.

Mielestäni kissoja ei arvosteta tarpeeksi, eikä niiden hyvinvoinnin edellytyksiä ymmärretä kunnolla. Edelleen tunnutaan ajattelevan, että villi ja vapaa navettakissa on kaikista onnellisin. Kissojen todellisuus on kuitenkin toinen, ja oman onnensa nojaan hylätyt kissat kärsivät usein kylmästä, nälästä ja sairauksista.

Eläimet eivät pysty ajamaan omaa asiaansa. Ne ovat yleensä ihmisten armoilla. Ajattelen niin, että hädässä olevia eläimiä pitää auttaa, ja on ihmisen velvollisuus auttaa eläimiä. Kissat ansaitsevat avun, hyvän kohtelun ja arvokkaan elämän. En pysty itse pelastamaan koko maailmaa, mutta kissoja voin auttaa. Kissat liittyvät muistoissani edesmenneeseen siskooni, joka rakasti kissoja. Tein lahjoituksen kissoille ja siskoni muistolle.

Marianna, Nurmijärvi.

Jaa sivu
Skip to content