Pulla säästyi rotanmyrkyltä ja sai mahdollisuuden elää

Pulla syntyi pieneen tallikissojen muodostamaan populaatioon talvella 2014. Kissojen omistaja oli kyllästynyt tontillaan liikkuviin villiintyneisiin kissoihin ja halusi lopettaa populaation myrkyttämällä kissat rotanmyrkyllä.

Kissojen omistajan luona vieraillut ihminen halusi pelastaa edes yhden pennun kissoja uhkaavalta karulta kohtalolta. Pentu vältti rotanmyrkyn, mutta se vieroitettiin emostaan vain kolmen viikon ikäisenä pikkupentuna. Pentu olisi tarvinnut emonsa hoivaa ja emonmaitoa vielä usean viikon ajan.

Joitakin kuukausia ja mutkia myöhemmin pentu siirrettiin auttajansa luota Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistykselle uutta kotia etsimään ja se sai nimen Pulla. Kävi ilmi, että pennun rotanmyrkyltä pelastanut ihminen ei hyvistä aikeistaan huolimatta ollut osannut ottaa pikkupennun erityistarpeita huomioon.

Heikoista lähtökohdistaan huolimatta Pulla on sosiaalinen ja ihmisrakas kissa, joka saa nyt hyvää hoitoa ja ehdotonta rakkautta.

Eläinsuojeluyhdistykselle saapuessaan Pulla kärsi suolinkaisista ja kroonisesta ripulista. Vain kolmeviikkoiselle Pullalle oli mitä todennäköisimmin emonmaidonkorvikkeen sijasta tarjoiltu pennulle sopimatonta ruokaa. Liian varhaisen emosta vierottamisen ja sopimattoman ruokavalion arvellaan vahingoittaneen Pullan suolistoa pysyvästi.

Myöhemmin selvisi, että heikot lähtökohdat ja puutteellinen ravinto pentuna olivat lisäksi saaneet aikaan kehityshäiriön Pullan selkärangassa. Selkärangan ongelmista johtuen pulla ei hypi vaan mieluummin kiipeää.

Uudessa kodissaan Pulla saa asianmukaista hoitoa ja sen erityistarpeet osataan ottaa huomioon. Heikoista lähtökohdistaan huolimatta Pulla on sosiaalinen ja ihmisrakas kissa, joka saa nyt hyvää hoitoa ja ehdotonta rakkautta.

Villiintyneeseen kissapopulaatioon syntyvän kissan kohtalo on usein karu. Kissat jätetään usein oman onnensa nojaan ja ne saatetaan lopettaa laittoimin keinoin. Sinä voit auttaa Pullan kaltaisia kissoja saamaan osakseen hyvää kohtelua ja turvallisen kodin.

Jaa sivu
Skip to content