Kotia etsivät

Yhdistyksen uutta kotia etsivät eläimet kuvineen löydät sivuilta

https://www.facebook.com/242655892694/photos/?tab=album&album_id=10150346753227695

LUETHAN KOKONAAN ENNEN YHTEYDENOTTOA.

Kissanpentuja ja nuoria kissoja ei luovuteta yksittäin kuin perheeseen, jossa on ennestään kissa. Tarkan harkinnan mukaan pentu voidaan sijoittaa ilman kissakaveria koiraperheeseen.

Kissat luovutetaan loishäädettyinä, eläinlääkärin tarkastamina, rokotettuina ja tunnistusmerkittyinä. Kissoille tehdään myös mykoplasmatestit ja tarvittaessa uloste ym. testejä.

Kissat ruokitaan mahdollisimman luonnollisesti, eli raakaa lihaa, mahdollisimman paljon lihaa sisältävää märkäruokaa. Kuivaruokaa tarjolla vain hyvin rajoitetusti. Suurin osa löytökissoista kärsii alkuaikoina ripulista ja menee viikkoja jopa kuukausia ennen kuin vatsat saadaan kuntoon. Ongelma toistuu helposti ”väärällä” ruokinnalla, siksi uusi hoitaja saa tarkat ohjeet alkuaikojen ruokintaan. Kissat myös steriloidaan/kastroidaan ennen luovutusta, mikäli se kissan iän ja terveydentilan huomioon ottaen on mahdollista. Näistä aiheutuneet eläinlääkärikulut peritään osittain kissan uudelta hoitajalta. V. 2017 tyttökissan kulut 160 € ja poikakissan kulut 140 € (sisältää 2 rokotusta, siru, leikkaus, mahd. laboratoriotestit ja loishäädöt). Kulukorvaus on pienempi kodinvaihtajilla jos ovat valmiiksi rokotettuja, leikattuja tai sirutettuja.

Mikäli kissa on leikkaamatta luovutettaessa, hoitokulu peritään kokonaisuudessaan, mutta kun kissa on käynyt toimenpiteessä, hoitajalle palautetaan ns. leikkauksen osuus (naaras 60 €/ uros 40 €) Uusi hoitaja sitoutuu sopimuksella hoitamaan kissan leikkauksen heti kun kissa on saavuttanut riittävän iän.

Uuden kissanhoitajan tulee ottaa huomioon että kissan ruoat, kissanhiekat ja muut varusteet maksavat jatkossakin huomattavan määrä euroja. Ja kissa pitää käyttää jatkossakin eläinlääkärissä sen sairastuessa tai sen tarvitessa tehosterokotuksia.

KISSOILLA VOI MYÖS OLLA PIILEVIÄ SAIRAUKSIA.

Kissoja ei luovuteta koteihin joissa on päihteiden väärinkäyttöä tai sisätiloissa tupakointia. Kissaa kuten ei muutakaan lemmikkiä ei voida jättää pitkiksi ajoiksi yksin. Jos lomamatka kestää vaikka vain laivareissun ajan, pitää kissa joko viedä hoitoon tai hankkia sille luotettava hoitaja, joka käy katsomassa kissaa ja ruokkimassa sen vähintään kaksi kertaa päivässä. Vaikka kissa onkin itsenäisempi eläin kuin esimerkiksi koira, se vaatii kuitenkin rakkautta ja huolenpitoa yhtä lailla.

KISSOJA EI SIJOITETA VAPAASTI ULKOILEVIKSI PIHAKISSOIKSI.

Jo pelkästään kissan turvallisuutta ajatellen on järkevämpää antaa sen ulkoilla vain valjaissa tai tarhassa. Eläinsuojelulainkin mukaan eläimen pitopaikan on oltava turvallinen, suojaava ja karkaamisen estävä. Järjestyslain mukaan kissan omistajien on pidettävä huolta siitä, ettei eläin pääse ollenkaan yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikalle, toriaikana torille, urheilukentälle tai yleiselle hiihtoladulle. Tätä lakia ei voi noudattaa jos kissa kulkee valvomatta. Kissojen luovutuksesta tehdään uuden hoitajan kanssa hoitosopimus.

Voit kysellä Perniön yhdistyksen kotia etsiviä kissoja leena.aho@gmail.com Kerro millaisen kodin olet valmis tarjoamaan. Pennuista ei laiteta kuvia kotia etsiviin. Jos olet kiinnostunut pentukissoista laita sähköpostiin (leena.aho@gmail.com) tietoja millaisen kodin voit tarjota. Muista että pentuja ja nuoria kissoja ei luovuteta ainoaksi kissaksi. Kodissa täytyy olla ennestään kissa tai mahdollisesti koira tai kani. Muussa tapauksessa kissoja tulee ottaa kaksi.

Paljon odotetaan kissan uudelta kodilta, mutta kodin tarjoaja saa myös ohjeita ja neuvoja halutessaan, vaikeuksissa autetaan ja mikäli elämäntilanne muuttuu esim. allergian vuoksi, kissa otetaan takaisin yhdistyksen hoitoon ja sille haetaan uusi luotettava koti.

PS: UUSIIN KOTEIHIN LUOVUTETUISTA KISSOISTA HALUTAAN KUULLA MYÖS JATKOSSA! Jos siis haluat kissan jonka elämää et halua jakaa hänen hoitajansa kanssa, niin ÄLÄ ota meiltä 🙂

Suuri osa kissoista on tullut pienen pieninä tai pahasti sairaina, heitä on hoidettu ja lääkitty, jotta heidät on saatu säilymään hengissä. He ovat meille hoitajille RAKKAITA ja usein mielessä ja kuulumiset auttavat jaksamaan tässä raskaassa työssä.

Jaa sivu
Skip to content