Yhdistys


Perniön Seudun Eläinsuojeluyhdistys

Perniön seudulla on ollut eläinsuojeluyhdistys 70-luvulta alkaen. Nykyään yhdistykseen kuuluu noin 120 jäsentä.

Eläinten olojen parantaminen on alusta asti ollut yksi tärkeimmistä tavoitteistamme. Tähän pyritään antamalla eläinten omistajille neuvoja ja ohjeita eläinten hoidossa. Lisäksi pyrimme auttamaan kaikissa mahdollisissa ongelmissa joihin eläinten kanssa voi joutua. Meiltä voi pyytää apua jos esimerkiksi kissa tarvitsee kuljetuslaatikkoa. Etsimme myös parhaamme mukaan eläimille uusia koteja silloin, kun eläimistä on luovuttava esimerkiksi pitovaikeuksien vuoksi.
Auttamme parhaamme mukaan myös luonnonvaraisia eläimiä.

Perniön Eläinsuojeluyhdistyksellä on sopimus Salon kaupungin kanssa löytökissojen vastaanotosta. Pennut, emot ja nuoret kissat jäävät yhdistyksen hoitoon odottamaan uutta kotia ja aikuiset löytökissat toimitetaan Kemiön löytöeläinkotiin.

Yhdistyksestä uuteen kotiin luovutetut kissat ovat aina loishäädettyjä, rokotettuja, sirutettuja sekä kissan iästä riippuen steriloituja. Vaikka löytökissan kohdalla ei voikaan olla varma esimerkiksi perinnöllisistä sairauksista, on tavoitteemme luovuttaa kissa mahdollisimman terveenä. Uusi koti osallistuu omalta osaltaan näihin kuluihin, mutta suurin osa kuluista jää yhdistyksen maksettavaksi.
Voit tutustua yhdistyksen kotia etsiviin kissoihin: täällä.

Hoidettavia kissoja on ollut vuosi vuodelta enemmän. Toivomme tämän johtuvan siitä, että ihmiset ottavat herkemmin yhteyttä eläinsuojeluyhdistykseen havaitessaan ilman omistajaa liikkuvan kissan. Valistus- ja neuvontatyö on edesauttanut kissojen leikkaamisen yleistymistä ja kissan arvostus on kohentunut jonkin verran.

Toimintamme rahoitus koostuu lahjoituksista, jäsenmaksuista, avustuksista ja erilaisista tapahtumissa saamistamme myyntivoitoista. Kaikki tuotto menee lyhentämättömänä eläinsuojelutyöhön, eläinlääkärinkuluihin, eläinlääkkeisiin, hoitokuluihin, tarvikkeisiin ja matkakorvauksiin.
Perniön eläinsuojeluyhdistys tekee yhteistyötä eläinsuojeluviranomaisten kanssa. Näitä ovat valvontaeläinlääkäri, kaupungineläinlääkärit, terveystarkastajat ja poliisit. Heille kaikille voi soittaa kaikissa eläimiä koskevissa asioissa.

Muista, eläin ei voi soittaa, soita sinä!

Ongelmissa voit soittaa Leena Aho 050–3396557, Taija Siira 045 212 1151 ja Pernilla Nyman (Kemiönsaari) 040–7629024

Jaa sivu
Skip to content