Selvitys alueellisesta eläinlääkäripäivystyksestä (2017)

Vaasanseudun eläinsuojeluyhdistys teki syksyllä 2017 selvityksen, jossa kartoitettiin vaasalaisten kokemuksia alueellisesta eläinlääkäripäivystyksestä. Tavoitteena oli kartoittaa alueellisesti järjestetyn eläinlääkäritoiminnan asiakaslähtöisyyden sekä saatavuuden ja saavutettavuudesta toteutumista. Lisäksi keskeistä oli tunnistaa päivystystoiminnan mahdolliset kriittiset pisteet ja kehittämiskohdat.

Selvitys antoi kuntalaisille mahdollisuuden pohtia ja ideoida edelleen eläinlääkäripäivystystoiminnan kehittämismalleja.

Kyselyyn vastasi 469 henkilöä, mikä viestii selvityksen ajankohtaisuudesta sekä eläinlääkäripäivystyspalveluiden kysynnästä ja tarpeesta.

Kyselystä tehtyä loppuraporttia tullaan hyödyntämään alueella poliittisena päätöksentekovälineenä ja se luovutetaan niiden kuntien eläinlääkäripäivystyksestä vastaaville virkamiehille, joita alueellinen eläinlääkäritoiminta Vaasan seudulla koskettaa. Toivomme, että niin alueen poliittiset päättäjät kuin johtavat virkamiehetkin ottavat eläinlääkäripäivystyspalvelut käsittelyyn, jotta eläinten terveydenhuolto voidaan turvata nykyistä paremmin.

Kiitämme lämpimästi kaikkia kyselyyn vastanneita.

– Vaasanseudun eläinsuojeluyhdistyksen hallitus

Lue selvitys kokonaisuudessaan Tästä: Vaasalaisten kokemuksia alueellisesta eläinlääkäripäivystyksestä 2017 -loppuraportti

 ** 

ELÄINLÄÄKÄRIPÄIVYSTYS

Eläinlääkäripäivystys on tarkoitettu kiireellistä hoitoa vaativia sairaus- tai onnettomuustapauksia varten.

Päivystysalue 1: Kaskinen, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Maalahti ja Närpiö. Päivystyspuhelin 0600 399 199.

Päivystysalue 2: Laihia, Mustasaari, Vaasa, Vähäkyrö ja Vöyri. Päivystyspuhelin 0600 399 299.

Päivystys alkaa arkisin kello 16 ja päättyy seuraavana arkiaamuna kello 8. Viikonloppupäivystys alkaa perjantaina kello 16 ja päättyy maanantaiaamuna kello 8.

Puheluista peritään 1,52 €/min + pvm kello 8–20 ja 3,58 €/min + pvm kello 20–8 (sisältää alv:n 24 %).

Lähde: www.vaasa.fi , 4.11.2017

Jaa sivu
Skip to content