Eläinsuojelu

Eläinsuojelulain merkitys

Eläinsuojelulain tarkoituksena on suojella eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta. Lain avulla pyritään myös edistämään eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua.

Eläinsuojeluviranomaiset

Pohjois-Karjalan alueella eläinsuojelusta vastaavat valvontaeläinlääkärit ja heille tehdään eläinsuojeluilmoitukset. Valvontaeläinlääkäreiden yhteystiedot löydät täältä. . Muita eläinsuojeluvalvontaa suorittavia viranomaisia ovat poliisi ja terveystarkastaja.

lmoitathan heti eläinsuojeluviranomaisille, kun havaitset eläinten huonoa kohtelua. Eläimet eivät voi puhua, siksi niiden puolesta on puhuttava!

Vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitolla on noin 80 vapaaehtoista eläinsuojeluneuvojaa eri puolilla Suomea. SEYn eläinsuojeluneuvojat antavat neuvoja puhelimitse tai sähköpostitse, ja suurin osa myös tekee saamiensa ilmoitusten perusteella eläinsuojeluneuvontakäyntejä eläinten pitopaikkoihin. Tavallisesti tapaukset selviävät neuvonnalla ja yhteistyöllä eläimen omistajan kanssa. Vakavissa tapauksissa asiat siirretään eläinsuojeluviranomaisten hoidettavaksi.

Ajan tasalla olevat eläinsuojeluneuvojien yhteystiedottiedot löytyvät SEY:n sivuilta.

Jaa sivu
Skip to content