Pieneläinten hautausmaa

Hautaukset keväällä 2019 alkaneet

Hautaajaa etsitään. Mikäli olet kiinnostunut hautaajan toimesta, ota yhteyttä tekstiviestitse 050 377 65 78 tai jey@jey.fiHautaajalle myönnetään oikeus suorittaa hautauksen ja periä hautauksesta korvaus. Hautaaja huolehtii itse vakuutus- ja veroasiansa, ei siis ole työsuhteessa Joensuun eläinsuojeluyhdistykseen.

Pieneläinten hautausmaan, osoitteessa Jaamankankaantie  13 Kontiolahti,  omistaa Joensuun eläinsuojeluyhdistys ry.

Kauniille, kuusiaidan rajaamalle alueelle on haudattu monen paras ja uskollisin ystävä. Yhdistyksen 100-vuotis historiikin ilmestyessä 1999, hautauksia oli suoritettu 1260, vuodesta 1980 alkaen. Pieneläinhautausmaalta ovat saaneet  kissojen ja koirien lisäksi viimeisen leposijansa monet jyrsiät, lemmikkilammas ja minipossu.

Hautausmaa on hankittu vuonna 1977 saadulla testamenttilahjoituksella juukalaiselta Aino Ester Kukkoselta ja sitä ylläpidetään talkoilla ja palkattomien vapaaehtoisten voimin.

Alueelle tehdään koko- ja uurnahautauksia.

Hinnat 3.6.2019 alkaen:

hautapaikka 10-vuodeksi 50€ jonka lisäksi

uurna 65,00 € + ALV. 24% 15,60€ Yht. 80,60€

0 – 80 kg eläimen kokohautaus 85,00€ + 24% Alv. 24,00€ Yht. 105,40€

yli 80 kg eläimen kokohautaus 100,00€ + 24% Alv. 24,00€ Yht. 124,00€

Hätähautaus plus 50 % hautauksen hinnasta

Yhteydenotot:

HAUTAPAIKKA maksetaan JEYlle, ota yhteyttä 050 377 65 78 tai jey@jey.fi.

HAUTAUS  Keijo Timoskainen puh. 050 529 39 05, laita tekstiviesti jos et heti tavoita Keijoa. Hautaus maksetaan hautaajalle.

Otathan huomioon, että hautaus ei välttämättä onnistu saman päivän aikana (erikseen hätähautaus).

Hautauksesta:

Hautaus suoritetaan sallituille paikoille hautaajan johdolla. Paikasta voi mahdollisuuksien mukaan neuvotella hautaajan kanssa. HUOM! Hautaaminen alueelle on luvanvaraista toimintaa, eikä hautaamista saa käydä suorittamassa omin päin.

Kannattaa huomioida, että hautaus ei välttämättä onnistu saman päivän aikana. Tämä selviää soittamalla hautaajalle.

Talvisin hautausten pakkasrajana pidetään -15 astetta.

Kokohautaukset pyritään tekemään valmiiseen kaivantoon hautaajan työn helpottamiseksi.

Hautauksessa ei saa käyttää vainajan käärimiseen muovia. Maatuvat materiaalit, esimerkiksi lauta-arkut, pahvilaatikot, pajukorit sekä pahviuurnat, kankaiset tuhkapussit ja kankaat ovat sallittuja. Myös keraamista uurnaa voi käyttää. Hautaan saa laittaa kukkia ja muistoesineitä.

Hauta merkitään hautaajan toimesta numeroidulla tolpalla eikä sitä saa poistaa.

Eläimen haku- tai kuljetuspalvelua hautausmaalle ei ole saatavilla.

Hautapaikalle voitte pystyttää mieleisenne hautakiven tai muistomerkin, suosittelemme kuitenkin, että tunnustuksellisia muistomerkkejä kuten ristiä ei käytettäisi.

Mikäli haluatte laittaa haudalle painavan hautakiven, keskustelkaa kiviliikkeen kanssa kuinka estää kiven vajoaminen hiekkamaahan. Vaikka luonnonkivi ei vajoa niin helposti, voi alle laittaa esim. laatan estämään vajoamista. Hautakiven oikaiseminen tai nostaminen on haudan haltian vastuulla. Yhdistys ei poista hautakiviä tai muistomerkkejä hoitamattomiltakaan haudoilta, vaan hauta on haudanhaltian hallinnassa sovitut 30 vuotta. Tämän vuoksi hautausmaalla näkee myös vajonneita muistokiviä.

Haudan haltia vastaa myös mahdollisen vajoaman täyttämisestä. Työhön saa käyttää hautausmaan hiekkaa.

Haudan saa kivetä tai reunustaa.

Haudalle saa tehdä istutuksia, mutta suosittelemme välttämään laajalle levittäytyvä pensaita ja puita, sillä ne peittävät helposti viereisen haudan. Hallitsemattomasti leviäviä kasveja, kuten lupiinia, tulee välttää.

Haudalle saa tuoda kynttilöitä ja lyhtyjä, mutta toivomme, että muovihylsyt kerätään seuraavalla kerralla pois ja laitetaan roskikseen.

Koska hautausmaata ylläpitävät vapaaehtoiset, toivomme että pidätte huolta hautapaikastanne ja sen ympäristöstä.

Mikäli haluatte säilyttää haudan 10 vuoden jälkeenkin, teidän tulee olla itse ajoissa yhteydessä yhdistykseen.

Pieneläinhautausmaalla saa käydä lemmikin kanssa.

Hautausmaan talkoisiin, joita järjestetään vähintään keväisin ja syksyisin, ovat kaikki tervetulleita. Talkoista ilmoitetaan hautausmaan ilmoitustaululla, Karjalaisessa ja Heilissä sekä yhdistyksen kotisivuilla ja yhdistyksen facebooksivulla. 

HUOM! Hautausmaalla liikutaan jalkaisin, vain huoltoajo on sallittu!

JEY sydämellisesti kiittää Terttu Hämäläistä merkittävästä tuesta pieneläinten hautausmaan ylläpitämiseksi! 

Kuvat: Päivikki Lindberg

Jaa sivu
Skip to content