Eettinen hevosharrastus

Logo, jossa lukee: SEYn nuorten vapaaethoisten tekemä sivusto nuorille

Kun tuet eettisesti toimivia hevosalan palveluntarjoajia, voit vaikuttaa siihen, millaisia palveluita hevosalalla tulevaisuudessa tarjotaan.
Jos mahdollista, valitse talli, jossa hevosen lajityypillisiin olosuhteisiin panostetaan ja hevosen käsittelyssä sekä opetuksessa käytetään hevosystävällisiä toimintatapoja.

kimo suomenhevonen ulkona

Aina ratsastuskoulun tai tallin vaihtaminen hevosystävällisempään ei ole mahdollista monesta eri syystä. Silloin voit miettiä, miten omalla toiminnallaan voit vaikuttaa hevosten olosuhteisiin.

Voitko itse tehdä jotain muutoksia hevosesi arjessa? Pystytkö kieltäytymään väkivaltaisesta toiminnasta hevosia kohtaan? Esimerkiksi ratsailta alas tuleminen ei ole luovuttamista, vaan joskus välttämätöntä hevosen hyvinvoinnin kannalta. Myös pienemmillä muutoksilla voit saada aikaan parannusta hevosten olosuhteissa.


Miten voit tunnistaa eettisen hevosalan palveluntarjoaja? Entä mitkä edes ovat eettisen hevostoiminnan periaatteet? Muun muassa näihin kysymyksiin löydät kattavat vastaukset Hevosväkivallankumous -kampanjan sivulta. Sivustolta löytyy myös paljon muuta aiheeseen liittyvää!

Jaa sivu
Skip to content