Elokuvat ja sarjat

Logo, jossa lukee: SEYn nuorten vapaaethoisten tekemä sivusto nuorille
Piirroskuvassa kissa joka istuu television päällä.
 • All That Breathes: Dokumenttielokuva
  Ikäraja: 13
  HBO MAX https://www.hbomax.com/fi/fi/feature/urn:hbo:feature:GY8FYqAfS1pfDVQEAAAss
  Kaksi veljestä pyörittää lintusairaalaa, joka on omistautunut haarahaukkojen pelastamiselle. Yhdessä maailman väkirikkaimmassa kaupungissa nämä ”haukkaveljekset” huolehtivat tuhansista linnuista, jotka putoilevat New Delhin savusumuiselta taivaalta.
 • Eläinoikeusjuttu: Dokumenttielokuva Ikäraja: 12 Viaplay https://viaplay.fi/leffat/elainoikeusjuttu-2022
  Eläinoikeusaktivisti Saila joutuu kohtaamaan omat rajansa, kun hän tajuaa, ettei utopia, jonka puolesta hän on aina taistellut, tule koskaan olemaan sellainen kuin hän on kuvitellut.
 • Dominion: Dokumenttielokuva Ikäraja: 18 Youtube, watchdominion.org Huom.! Elokuva sisältää salakuvattua videomateriaalia, jossa näkyy väkivaltaista sisältöä eläintuotannosta. https://www.dominionmovement.com/watch
  Dominion käyttää droneja, piilotettuja ja kädessä pidettäviä kameroita paljastaakseen nykyaikaisen maatalouden synkän puolen ja kyseenalaistaa ihmiskunnan moraalisuuden ja oikeuden olla eläinkunnan ylimmässä vallassa. Vaikka elokuva keskittyy pääasiassa ruoaksi käytettäviin eläimiin, se tutkii myös muita tapoja, joilla ihmiset käyttävät hyväkseen ja pahoinpitelee eläimiä.
 • Gunda: Dokumenttielokuva
  Ikäraja: 7
  Yle Areena https://areena.yle.fi/1-51002089
  Norjalaisesta Gunda-elokuvasta tuli sensaatio, joka on kahminut palkintoja ympäri maailmaa. Maatilan eläimistä kertova dokumentti on mustavalkoinen eikä siinä puhuta mitään. Ohjaaja Viktor Kossakovsky on kertonut Gundan olevan juuri sellainen elokuva, jonka hän on aina halunnut tehdä. Se näyttää, kuinka sokeita me ihmiset olemme eläinten tunteille, tarpeille ja rakkaudelle. Gunda antaa äänen niille, joiden ääntä emme yleensä kuule.
 • MOT: Kidu ensin, kuole sitten: Dokumentti Ikäraja: 12 Yle Areena https://areena.yle.fi/1-2467207
  Monissa suomalaisissa teurastamoissa eläimiä kohdellaan julmasti ja välinpitämättömästi. Tainnutuksen epäonnistuminen aiheuttaa eläimille turhaa kärsimystä.
 • MOT: Turkistarhauksen satumaiset luvut: Dokumentti Yle Areena https://areena.yle.fi/1-63858259
  Turkistarhauksen alamäki on jatkunut vuosia. Silti turkisala ilmoittaa työllistävänsä yhä tuhansia ja tuovansa Suomeen sievoiset vientitulot. MOT tarkisti, pitävätkö perinteiset argumentit paikkansa.
 • MOT: Turkistarhauksen peräkylä: Dokumentti Yle Areena https://areena.yle.fi/1-3849204
  Turkistarhausta ollaan rajoitettu tai kielletty useissa Euroopan maissa. Turkisten suurvallassa Suomessa sen sijaan uudet säädökset jäädytettiin ja valvonta tarhoilla on romahtanut.
 • MOT: Loppuun pelatut ravihevoset: Dokumentti
  Yle Areena https://areena.yle.fi/1-50654052
  Hevosten terveysongelmien esiin nostaminen voi johtaa jopa tappouhkaukseen. MOT tutkii suomalaista ravimaailmaa, jossa liikkuu huippunopeuteen trimmattujen eläinten lisäksi vuosittain yli 200 miljoonaa vedonlyöjien rahaa.
 • Sairaan kaunis koira: Dokumentti Yle Areena https://areena.yle.fi/1-4315122
  Normaalin hengittämisen pitäisi olla eläimen perusoikeus. Yhden koirarodun aivot eivät mahdu enää kalloon, toisen nivelet ja nikamat ovat epämuodostuneita. Onko koirien jalostaminen mennyt liian pitkälle?
Jaa sivu
Skip to content